odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG 14h-
CORVIN 14h-
ÁTRIUM 14h-Toldi - A filmalap nem támogatja Pálfi György moziját
2014-10-16 18:16 |


Nem támogatja a Magyar Nemzeti Filmalap Pálfi György Toldi című filmjének eredetileg megvalósításra szánt tervét, miután az alkotó a filmmegrendezésének szándékától a filmszakmai döntőbizottság több tagjának tett szóbeli nyilatkozatában elállt - tájékoztatta a filmalap csütörtökön az MTI-t. A producerek, Angelusz Iván és Pusztai Ferenc sajnálattal vette tudomásul a filmalap döntését.
"A Magyar Nemzeti Filmalap Filmszakmai Döntőbizottsága azt a döntést hozta, hogy Pálfi György Toldi című filmjének megvalósítását célzó, hosszú ideje tartó tárgyalássorozatot beszünteti, és az eredetileg megvalósításra szánt tervet a továbbiakban nem támogatja, miután az alkotó a film megrendezésének szándékától a döntőbizottság több tagjának tett szóbeli nyilatkozatában elállt, illetve előzőleg írásban jelezte, hogy amennyiben a döntőbizottság október 15-ig nem hoz határozatot, akkor lezártnak tekinti az együttműködést" - olvasható a közleményben.
Az összegzés kitér arra, hogy a film tervezett költségvetése 2,5 milliárd forint, "amely a magyarországi és az európai filmgyártási gyakorlatban is szokatlanul magas. Egy ilyen magas költségvetésű projekt finanszírozása mind az adófizető nézőközönség, mind a filmszakma felé jelentős felelősség".
A döntőbizottság szerint még nincsenek meg a feltételei annak, hogy egy ilyen magas összegű támogatás mellett olyan filmalkotás szülessen, amely művészi színvonala mellett széles közönséget is képes megszólítani - zárul a filmalap közleménye.
A filmalap 2013 júniusában jelentette be, hogy a döntőbizottság 900 millió forint gyártási támogatást szavazott meg a Pálfi György rendezésében készülő Toldi filmnek. Az eredeti tervek szerint a filmet 2013 szeptemberétől kezdték volna forgatni magyar nyelven, nemzetközi szereplőgárdával és a legmodernebb technikákkal, a "szuperprodukció" 2014 végén kerülhetett volna a mozikba.
A forgatás azért nem kezdődhetett el, mert a produkció és a filmalap közötti tárgyalások elhúzódtak. A felek végül nem jutottak megegyezésre, így nem tudták a támogatási szerződést sem megkötni.
Az MTI-nek a rendezőt egyelőre nem sikerült elérnie.
"Keserűség, szomorúság és értetlenség" - reagált Pusztai Ferenc a filmalap közleményére az MTI megkeresésére. Mint fogalmazott, valóban Pálfi György tűzte ki az október 15-i döntési határidőt, de a türelmetlensége érthető, hiszen csaknem négy éve foglalkozik a filmmel, a gyártási támogatásra másfél éve vár a produkció. "Tudjuk, hogy nagyprodukció és hatalmas a költségvetés, de egy másfél éves várakoztatásnak megvannak a szakmai, emberi oldalai is" - tette hozzá.
Angelusz Iván producer elmondta, hogy a Toldi nem valósítható meg a filmalap közreműködése nélkül. "Nem is gondolkoztunk abban, hogy egy ilyen, a magyar nemzeti hőseposzra épülő filmet magyar részvétel nélkül csináljunk meg" - jegyezte meg, bár hozzátette: többször próbálkoztak külföldi partnereket bevonni.
"Más rendezőben nem gondolkozunk, ezt a filmet Gyuri tudta volna megcsinálni, ráadásul az ő írói részvételével született a forgatókönyv is" - fogalmazott a producer, aki szerint jelentős idő-, energia- és pénzmennyiség fekszik a filmtervben, ezért továbbra is bíznak abban, hogy egyszer mégis leforoghat a Toldi. 
"Egy nagyon szép filmterv volt, fantasztikusan jó film, nagy közönségsiker lett volna belőle. Ezzel a nemzeti alapeposszal adósa a magyar filmművészet a magyar nézőknek" - vélekedett.
Hozzátette: az előkészületek alatt sosem érezték, hogy nem fog megvalósulni a film, a filmalap kéréseit igyekeztek mindig teljesíteni. Arra a kérdésre, hogy vajon nem Pálfi György október 15-re kitűzött határideje lehetetlenítette-e el végül az együttműködést, Angelusz Iván azt felelte, hogy a filmes szervezet amúgy október 30-ra ígért korábban döntést.

(forrás: MTI)
hozzászólás | nyomtatható verzió

Christian Bale játszhatja Steve Jobs szerepét egy új életrajzi filmben
2014-10-16 18:11 |


Christian Bale, aki Batmant és Mózest is eljátszotta már, most az Apple-alapító Steve Jobs szerepére készül egy új életrajzi filmben.
A Variety.com értesülése szerint Bale már tárgyal a produkcióval a szerepről. Az új Jobs-filmet Aaron Sorkin forgatókönyvéből Danny Boyle rendezi. A produceri feladatokon Scott Rudin, Mark Gordon és Guymon Casady osztozik.
Sorkin korábban elárulta, hogy a filmet három hosszú jelenetből építette fel, mindegyik az Apple-vezér egy-egy nagyszabású bejelentése előtt zajlik a színpadra lépés előtt. Az első a Mac bemutatása, a második a NeXT születése, miután otthagyta az Apple-t, a harmadik pedig az iPod megjelenése - mesélte a forgatókönyvíró.
"Olyan egy kicsit, mintha a Beatlesről írtam volna. Rengetegen ismerték és ünnepelték" - jegyezte meg.
A főszerepre korábban Leonardo DiCaprio neve is szóba került, de ő a minap bejelentette, hogy egyelőre nem vállal szerepet.
Christian Bale az Exodus: Istenek és királyok című filmben látható legközelebb, amelyet decembertől játszanak a magyar mozik. A színész Mózest alakítja Ridley Scott történelmi kalandfilmjében.

(forrás: MTI)
hozzászólás | nyomtatható verzió

Neil Patrick Harris lesz az Oscar-gála házigazdája
2014-10-16 18:08 |


Neil Patrick Harris népszerű televíziós ésfilmszínész lesz a 87. Oscar-díjkiosztó gála házigazdája 2015 februárjában Los Angelesben.
Az Így jártam anyátokkal című vígjátéksorozat sztárja Twitteren jelentette be a jó hírt rajongóinak - közölte csütörtökön a BBC News.
A színész egy rövid videót osztott meg követőivel, amelyen a "Benne vagyok!" válasszal éppen leteszi a mobilját, majd "bakancslistáján" bekarikázza a "műsorvezetés az Oscaron" tételt.
A 41 esztendős sztár korábban már többször vezette a Tony-gálát és az Emmy-díjátadót, de - mint mondta - most élete nagy vágya teljesült.
Az amerikai filmakadémia közleményében Neil Patrick Harris óriási szerencsének és valóra vált álomnak nevezte a felkérést, hangsúlyozva, hogy ezzel olyan nagy elődök nyomába lép, mint Johnny Carson, Billy Crystal és Ellen DeGeneres.
Cheryl Boone Isaacs, az amerikai filmakadémia elnöke "tökéletes előadóművésznek" nevezte a színészt.
Harris mögött elég zsúfolt napok állnak: most jelent meg önéletírása, a napokban ünnepelte négyéves ikrei születésnapját, és legújabb filmje, a Holtodiglan nagy sikerrel fut a mozikban.
Az Oscar-gálát 2015. február 22-én tartják meg a hollywoodi Dolby Színházban.

(forrás: MTI)
hozzászólás | nyomtatható verzió

Javier Bardem lehet Johnny Depp új ellenfele A Karib-tenger kalózai ötödik epizódjában
2014-10-16 18:04 |


Hollywood egyik kedvenc rosszfiúja, az Oscar-díjas Javier Bardem lehet a Sparrow kapitányt alakító Johnny Depp új ellenfele A Karib-tenger kalózai ötödik epizódjában - értesült a Variety.com.
A Disney stúdiónál készülő új film producere Jerry Bruckheimer, aki a korábbi részek felett is bábáskodott. A produkciós előkészületek már zajlanak Ausztráliában, akol a nagy költségvetésű filmet forgatják majd. A kalandfilm 2017 júliusában kerül a mozikba.
A filmet Joachim Ronning és Espen Sandberg, a felfedező Thor Heyerdahlról szóló Kon-Tiki két alkotója rendezi, a felvételek januárban kezdődnek.
A Variety információi szerint Bardem, aki már szerződéséről tárgyal, valamiféle kalózszellemet játszik, aki összeütközésbe kerül Sparrow kapitánnyal. A stúdió viszont még keresi azt a fiatal színészt, aki hasonló szerepet kapna a filmben, mint az első három epizódban Orlando Bloom.
Javier Bardem (Biutiful, 007-Skyfall) legközelebb jövőre, a The Gunman című brit krimiben látható a mozikban.

(forrás: MTI)
hozzászólás | nyomtatható verzió

Animációs tévésorozat készül A galaxis őrzőiből
2014-10-14 20:21 |


Megkezdődtek A galaxis őrzői című animációs tévésorozat produkciós munkái. A szériát a Disney XD csatorna sugározza a Marvel képregénye nyomán, amelynek filmváltozata az év legnagyobb kasszasikere lett Észak-Amerikában.
Az animációs sorozat születéséről a New York-i Comic Con szórakoztatóipari bemutatón Jeph Loeb, a Marvel Televízió vezetője számolt be. A Marvel produkciójában a rajongók a film jól ismert szereplőinek kalandjait láthatják: Peter Quill, azaz Star-Lord, Gamora és Groot is visszatér a képernyőre.
Az animációs műsor 2015-ben debütál a Disney XD Marvel Univerzum programblokkjában.
"A film és a franchise gyorsan világméretű jelenséggé vált. Nagy örömmel nézünk a Marvel Televízió csapatával való közös munka elé, hogy olyan lebilincselő animációs sorozat szülessen, amelyet a rajongók hetente nézhetnek" - mondta Marc Buhaj, a Disney XD egyik vezetője.
Loeb annyit tett hozzá, hogy a Marvelnél nagyon örülnek A galaxis őrzőiből készülő első animációs sorozatnak.

(forrás: MTI)
hozzászólás | nyomtatható verzió

Hugh Grant nem szerepel a Bridget Jones 3-ban
2014-10-14 20:19 |


Hugh Grant kiszállt a Bridget Jones-trióból: a vígjáték készülő harmadik epizódjában már nem játssza el Daniel szerepét - értesült a The Hollywood Reporter.
Évekig úgy volt, hogy Grant is szerepel majd Renée Zellweger és Colin Firth társaságában a Bridget Jones's Baby című részben. A három színész alakította a főszerepet a 2001-ben bemutatott eredeti filmben, a Bridget Jones naplójában és a 2004-ben elkészült folytatásban is.
"Úgy döntöttem, hogy nem csinálom meg. De szerintem Daniel nélkül is tovább tudnak lépni" - közölte a The Guardianben megszólaló brit színész.
Grant elmondta, hogy szerinte a Helen Fielding tollából született harmadik Bridget Jones könyv remek, "ám a forgatókönyv már egész más - legalább is az a forgatókönyv, amit én láttam néhány évvel ezelőtt" - fogalmazott.
A harmadik epizódon évek óta dolgozik a stúdió, 2012-ben éppen azért állt le a produkció előkészítése, mert Hugh Grant elégedetlen volt a forgatókönyvvel. Akkoriban azonban a Working Title filmgyártó cég társelnöke, Tim Bevan leszögezte: nem igaz, hogy Grant távozna a produkcióból.
A brit sztárt legközelebb Marisa Tomei oldalán a The Rewrite című filmben láthatja a közönség, amelyet Marc Lawrence rendezett.

(forrás: MTI)
hozzászólás | nyomtatható verzió


Impresszum  |  Kapcsolat  |  Médiaajánlat

Toldi - A filmalap nem támogatja Pálfi György moziját
2014-10-16 18:16 |

Christian Bale játszhatja Steve Jobs szerepét egy új életrajzi filmben
2014-10-16 18:11 |

Neil Patrick Harris lesz az Oscar-gála házigazdája
2014-10-16 18:08 |

Javier Bardem lehet Johnny Depp új ellenfele A Karib-tenger kalózai ötödik epizódjában
2014-10-16 18:04 |

Animációs tévésorozat készül A galaxis őrzőiből
2014-10-14 20:21 |

Hugh Grant nem szerepel a Bridget Jones 3-ban
2014-10-14 20:19 |

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja
SZAVAZÁS
Melyik filmben nyújtott alakítása volt a kedvenced Philip Seymour Hoffmantól?
Boogie Nights (1997)
A boldogságtól ordítani (1998)
A nagy Lebowski (1998)
Magnólia (1999)
Hibátlanok (1999)
Majdnem híres (2000)
Az utolsó éjjel (2003)
Capote (2005)
Mission: Impossible III. (2006)
Charlie Wilson háborúja (2007)
Kis-nagy világ (2008)
Kétely (2008)
Pénzcsináló (2011)
A búcsúkoncert (2012)
The Master (2012)
A kedvencem nem szerepel a listán
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink