odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG 14h-
CORVIN 14h-
ÁTRIUM 14h-Itt az Elrabolva 3. első előzetese
2014-09-30 20:34 | TomTom


Kedd délután felkerült a netre az Elrabolva harmadik részének első előzetese.
Az ugyanarra az alapra felhúzott két korábbi film, a meglepően sikeressé vált első rész és az önmaga paródiájába fordult folytatás után a készítők minden bizonnyal megérezték, hogy harmadszor már nem lehet eladni ugyanazt az - egyébként sem túlzottan eredeti - alapötlletet, ezért némileg változtattak a felálláson (hasonlóan a szintén egyszerinek szánt, ám végül trilógiává hízott Másnaposokhoz): lánya és felesége után most maga az ex-ügynök Bryan Mills (Liam Neeson) kerül a célkeresztbe, őt vádolják ugyanis felesége meggyilkolásával. Millsnek egyszerre kell menekülnie a nyomában loholó rendőrség, az FBI és a CIA elől, miközben meg kell találnia a valódi tettest is.
A történet most tehát nem saját előzményeit, hanem A szökevényt másolja, ám a forgatókönyv korábban is csupán ürügynek látszott az akciójelenetek összefűzésére. Noha az alapötletben most némileg több lehetőség rejlik, mint a korábbi filmekében, úgy tűnik, maga a cselekmény ezúttal is háttérbe szorul, és a hangsúly most is elsősorban az akción lesz - ezek a jelenetek viszont most határozottan látványosnak és jól koreografáltnak tűnnek, azzal együtt is, hogy a rendezői székben ismét a második rész (és a Colombiana) direktora, Olivier Megaton foglalt helyet.
A triler itt található, a film jövő januárban kerül a mozikba.

(forrás: ComingSoon)
hozzászólás | nyomtatható verzió

Beépített hiba: Megérkezett Paul Thomas Anderson új filmjének előzetese
2014-09-30 15:24 | TomTom


Felkerült a netre az általunk egyik legjobban várt film, a Beépített hiba (Inherent Vice) legelső előzetese.
Paul Thomas Anderson legújabb rendezése Thomas Pynchon azonos című, 2009-ben megjelent, magyarul pedig tavaly kiadott regényéből készült. A  történet 1970-ben játszódik, Los Angelesben, főhőse pedig egy magánnynomozó, Larry "Doki" Sportello (Joaquin Phoenix), akit egy nap felkeres volt barátnője (Katherine Waterston). A nő arra kéri Dokit, keresse meg szeretőjét, a milliomos építéási vállalkozót, Mickey Wolfmannt (Eric Roberts), akit felesége (Serena Scott Thomas) és annak szeretője el akar rabolni és elmegyógyintézetbe akar záratni. Az igazán parádés szereposztású filmben a fentiek mellett feltűnik még Josh Brolin, Owen Wilson, Reese Witherspoon, Benicio Del Toro, Martin Short, Jena Malone és a zenész Joanna Newsom is - utóbbi egyébként a film narrátora, és őt hallhatjuk a trailerben is.
A mű egyszerre korkép, műfaji darab, és annak sajátos, egyedi és parodisztikus felhangú változata is; a rendező munkái közül tabló-jellegében és humorában leginkább az 1997-es Boogie Nightsra emlékeztet, de eszünkbe juthat a Coen testvérek szintén abban az évben bemutatott kultuszfilmje,  A nagy Lebowski is. Öröm látni, hogy előző két, fajsúlyos és embert próbáló munkája után Anderson mennyire könnyed és felszabadult darabot készített - miközben továbbra is érezni a munkáira annyira jellemző alapos megtervezettséget és kristálytisza koncepciót. A sokéves színészi szünet után pont Andersonnál, a The Masterben visszatérő Joaquin Phoenix pedig pályája legszórakozatóbb alakítását nyújtja. Egészen biztosak vagyunk benne, hogy az év egyik legjobb filmjével állunk szemben, mely jó néhány Oscar-jelöléssel (és remélhetőleg díjakkal is) gazdagodik.
Az előzetes itt található, a Beépített hibát most szombaton láthatja először a közönség a New York-i Filmfesztiválon., az ameirkai mozikba december 12-én kerül, a magyar bemutató időpontja egyelőre nem ismert, de jövő év elején várható.

(forrás: ComingSoon)
hozzászólás | nyomtatható verzió

Blackhat: Itt az új Michael Mann-film előzetese
2014-09-26 02:15 | TomTom


Felkerült a netre Michael Mann új filmje, a Blackhat első előzetese.
Az akció-thriller főhőse egy hacker (Chris Hemsworth), aki éppen 15 éves börtönbüntetését tölti. Egy nap azonban az amerikai és a kínai kormány közös küldöttsége keresi fel, és alkut ajánlanak neki: szabadlábra helyezik, ha segít egy globális fenyegetést jelentő  cyber-terrorista hálózat felkutatásában és ártalmatlanításában. A hajsza Chicagóból kiindulva Los Angelesen és Hong Kongon át egész Jakartáig tart.
A történet első hallásra sem túl eredetinek, sem túl iérdekfeszítőnek nem hangzik - ám a trailer láttán mégis izgatottan várjuk a filmet, ez pedig a látványnak és a lendületesnek tűnő akcióknak köszönhető. Michael Mann - aki 5 éve, a középszerű és csalódást keltő Közellenségek óta nem jelentkezett játékfilmmel - a jelek szerint magára talált, és visszakanyarodott ahhoz a rá jellemző markáns, erős vizuális világhoz és összetéveszthetetlen stílushoz, amiért ő a műfaj egyik legnagyobb mestere.
Az előzetes itt található, a film jövő januárban kerül mozikba - a magyar bemutató időpontja egyelőre nem ismert.

(forrás: ComingSoon)
hozzászólás | nyomtatható verzió

George Clooney filmre viszi az angol telefonlehallgatási botrányt
2014-09-04 18:15 | TomTom


George Clooney következő rendezésében a hatalmas indulatokat kiváltó, bátran sajtótörténeti mérföldkőnek nevezhető angol telefonlehallgatási botrányt járja körül - adta hírül a Hollywood Reporter. A film alapjául Nick Davies Hack Attack című, idén júliusban megjelent könyve szolgál majd - a The Guardian munkatársa, Davies több mint hat éven át dolgozott tényfeltáró regényén.
Mint emlékezetes, 2011-ben derült ki, hogy a Rupert Murdoch tulajdonában álló News Corp., illetve az általa kiadott News of the World nevű bulvárlap a vezetők és a tulajdonos teljes tudtával és jóváhagyásával éveken át lehallgatta, illetve feltörte politikusok, hírességek,, a királyi család tagjai, sőt, egyszerű civilek hangpostafiókját. A nyomozás szerint több mint 4000 ember vált áldozatukká, az ismert emberek közül Jude Law, Hugh Grant, Sadie Frost, Sienna Miller, Wayne Rooney és Sven-Göran Eriksson is, de lehallgatták az Irakban elesett brit katonák, és a 2005 július 7-i londoni bombamerényletben elhunyt áldozatok hozzátartozóinak telefonjait is. 2005 végén derült ki először, hogy a lap egyik újságírója lehallgatta Vilmos herceg hangpostáját, ám az ekkor megindult nyomozás azzal az eredménnyel zárult, hogy egyéni akciórtól volt szó. Az újabb, ezúttal már súlyos következményekkel járó botrány 2011 júliusában robbant ki, mikor a The Guardian megírta, hogy a News of the World több hónapon át lehallgatta a 2002 márciusában eltűnt 13 éves iskoláslány, Milly Dowler hangpostáját is. A meggyilkolt kislány testére fél évvel később, szeptemberben találtak rá, a lap pedig a hat hónap alatt rendszeresen bejelntkezett a telefon hangposta fiókjába, és lekérte a beérkezett üzeneteket. Az egész szigetországot megrázó események hatására a 168 éve piacon lévő News of the World a megszűnés mellett döntött, utolsó számukat 2011 július 10-én jelent meg. Az ügyben több mint 100 embert vettek őrizetbe, közülük 26 ellen hivatalosan is eljárás indult, a vádlottak között pedig ott volt az újság több egykori szerkesztője.
A rendezéseiben a jelen és a közelmúlt eseményei kapcsán politikai, történelmi és erkölcsi kérdéseket feltevő Clooney édesapja, Nick Clooney maga is népszerű televíziós műsorvezető és újságíró volt. Clooney - aki a Good Night, and Good Luck.-ban az újságírás etikus, pozitív oldalát mutatta meg, most pedig a negatív példát készül elénk tárni - szerint a történetben egyszerre van jelen a hazugság, a korrupció, és a zsarolás, méghozzá London legnagyobb újságjának berkein berül, ráadásul mindez valóban megtörtént.
A forgatás várhatóan jövő évben kezdődik, a bemutató tervezett időpontja és a szereposztás egyelőre nem ismert.

(forrás: Hollywood Reporter)
hozzászólás | nyomtatható verzió

Gyenge nyarat zárt Hollywood
2014-09-02 16:52 | TomTom


Jócskán visszaesett az amerikai mozik forgalma idén nyáron: 13,9 %-kal csökkent a bevételük az előző évihez képest. A nyári szezonnak számító időszakban, vagyis május első hétvégéjétől augusztus 31-ig 4 milliárd 64 millió dollár értékben váltottak jegyet a filmekre, szemben a 2013-as idény 4 milliárd 722 millió dollárjával. Az összbevétel csökkenésénél is riasztóbb lehet azonban a tény, hogy idén egyetlen film sem lépte át a 300 millió dolláros bevételi küszöböt (a nyár legsikeresebb filmje A Galaxis őrzői lett, melyre eddig 274 millió dollár értékben adtak el jegyet Amerikában), hét alkotás szerzett 200 millió dollárnál többet, és további hat film ért el 100 millió dollárnál magasabb bevételt. Utoljára 13 éve, 2001-ben fordult elő, hogy 300 millió dollár alatti bevétellel végezzen film az élen: a Shrek akkor 261,9 millió dollárral lett első. Aggodalomra adhat okot továbbá, hogy idén egyedül a Transformers negyedik része ért el 100 millió dollár feletti nyitó hétvégi eredményt (míg tavaly a Vasember 3. 174 millió dollárt keresett a premier hétvégéjén), nem volt igazán sikeres animációs film (az Így neveld a sárkányodat 2. 173 millió dollár bevételre tett szert, míg a Gru 2. tavaly 354 millió dollárt ért el), illetve a várakozásokon alul teljesített két nagy franchise, a Transformers és A csodálatos Pókember új része is. A Transformers: A kihalás kora 244 millió dolláros bevétele a széria eddigi legkisebb bevételét jelenti (a három évvel ezelőtti rész 352 millió dollárra tett szert), és ugyanez mondható el a Pókember-filmről is, mely a két évvel ezelőtti darab 262 millió dollárjánál jelentősen kevesebbet, 202 millió dollárt ért el.
 A visszaesésnek több oka is van; az már a szezon előtt tudható volt, hogy az idei nyár eredményei elmaradnak a 2013-as rekordév bevételeitől. Több, eredetileg idén nyárra tervezett darab premierjét végül későbbi időpontra tolták, így jövőre mutatják be a Pixar animációját, A jó dinoszauruszt, a Wachowski testvérek sci-fijét, a Jupiter felemelkedését, és a Paul Walker tragikus halála miatt 2015-re halasztott Halálos iramban 7-et. Ugyanígy szerepet játszott az is, hogy a megszokott 4-5 helyett idén nyáron mindössze két animációt mutattak be - és míg a tavalyi kiugró eredményhez jelentősen hozzájárult a Gru 2. 354, illetve a  Szörny egyetem 263 millió dolláros bevétele, addig idén ezektől jelentősen elmaradt az Így neveld a sárkányodat 2. 173 millió dolláros, és a Repcsik: A mentőalakulat 57 millió dolláros teljesítménye.
Több film bevételei jelentősen elmaradtak az előzetes várakozásoktól: az Így neveld a sárkányodat fent említett folytatását sokan a nyári szezon nyertesének tippelték előzőleg, akár 300 millió dollár feletti eredményt is elképzelhetőnek tartva, ám végül a 173 millió dollárral csak a lista 9. helyéig jutott. Hatalmas bukásnak minősül A feláldozhatók harmadik része (34 millió dollár), a Sin City folytatása (11 millió dollár), jócskán alulteljesített Clint Eastwood sikeres Broadway-musical alapján készült munkája, a Jersey Boys (46 millió dollár), Adam Sandler vígjátéka,  a Kavarás (46 millió dollár), a Teddel két éve hatalmas sikert arató Seth MacFarlane új rendezése, a Hogyan rohanj a veszTEDbe (42 millió dollár), Cameron Diaz komédiája, a Szexvideó (38 millió dollár), és még a 100 milliós határt sem érte el (igaz, csupán néhány ezer dollárral csúszott le) Tom Cruise sci-fije, a 178 millió dollárból készült A holnap határa.
Mindezzel együtt több olyan film is volt, mely az előrejelzéseknél jobban teljesített, ráadásul ezek többsége közepes, vagy kis költségvetésű darab volt. A Demóna 235 millió dollárral a nyár harmadik legsikeresebb filmje lett, az 50 millió dollárból készült 22 Jump Street 190 millió dollárig jutott, a 18 millió dolláros költségvetésű Rossz szomszédságra 150 millió dollárért vettek jegyet, a Csillagainkban a hiba 12 millió dolláros költségvetésének több mint tízszeresét szerezte meg a jegyeladásokból (124 millió dollár), a 40 millió dollárból forgatott Lucy jócskán 100 millió dollár feletti bevételt mondhat magáénak (118 millió dollár), és a 9 millió dollárból készült A megtisztulás éjszakája: Anarchia 71 millió dolláros bevétele is impozánsnak mondható.
A csalódást keltő képet azonban tovább árnyalja több tényező is. A visszaesés ellenére idén elmaradtak az igazán hatalmas bukások, mint amilyenből tavaly jócskán akadt: A magányos lovas, A Föld után, Az elnök végveszélyben és az R.I.P.D. - Szellemzsaruk is óriási veszteséget jelentett a gyártó stúdiónak, ám ezekhez mérhető anyagi bukás most elmaradt. Másrészt az Amerikán kívüli eredmények sokszor többszörösét érték el a tengerentúli bevételeknek, akár háromszor akkora összeget is elérve külföldön, mint hazájában: a Transformers 4 828 millió dollárt szerzett az Egyesült Államokon kívül, ezzel összbevétele meghaladta az egymilliárd dollárt, és az otthoni, csalódást keltő számokat jócskán ellenpontozta a többi ország érdeklődése A csodálatos Pókember 2. (708 millió dollár összbevétel),  vagy A holnap határa (364 millió dollár összbevétel) esetében.
Végezetül nem szabad elfelejteni, hogy a jövő nyár felhozatala újból erősnek ígérkezik, és akár a tavalyi rekordot is felülmúlhatják. Érkezik a Bosszúállók folytatása, a Mad Max: Fury Road, a Jurassic World, a Ted 2, a Terminator Genysis és az Ant-Man, lesz újabb Pixar-animáció (Inside Out), és önálló rajzfilmet kapnak a Gruból ismert Minyionok is.

A nyár tíz legnépszerűbb filmje Amerikában, eddigi bevételeikkel együtt:

1. A Galaxis őrzői - 280 millió dollár
2. Transformers: A kihalás kora - 244 millió dollár
3. Demóna - 238 millió dollár
4. X-Men - Az eljövendő műlt napjai - 233 millió dollár
5. A majmok bolygója - Forradalom - 205 millió dollár
6. A csodálatos Pókember 2. - 202 millió dollár
7. Godzilla - 200 millió dollár
8. 22 Jump Street - A túlkoros osztag - 190 millió dollár
9. Így neveld a sárkányodat 2. - 173 millió dollár
10. Tini nindzsa teknőcök - 166 millió dollár

(forrás: Deadline Hollywood)
hozzászólás | nyomtatható verzió

Martin Scorsese Viharsziget című filmjének előzményeiből készül tévésorozat
2014-08-27 17:34 |


Tévésorozat készül Martin Scorsese Viharsziget című pszichothrillerének előzményeiből - számolt be róla a BBC News.
Az Ashecliffe munkacímen futó széria a Scorsese-filmből megismert világtól elzárt elmegyógyintézet történetével foglalkozik. Valószínűleg maga az Oscar-díjas rendező készíti a sorozat bevezető epizódját az HBO számára. A szereposztás és egyéb részletek azonban nem derültek még ki.
A 2010-ben bemutatott Viharszigetben Leonardo DiCaprio, Emily Mortimer és Mark Ruffalo játszotta a főbb szerepeket.
Scorsese legutóbbi tévés munkája a Gengszterkorzó című tévésorozat volt: annak is ő rendezte a pilot-epizódját, valamint executive producerként is jegyezte a szériát. A 2011-ben két Golden Globe-díjat is elnyert sorozat befejező évada szeptembertől látható Észak-Amerikában.
A rendező egy másik HBO-produkción is dolgozik: egy hetvenes években játszódó rockdrámát forgat.

(forrás: MTI)
hozzászólás | nyomtatható verzió


Impresszum  |  Kapcsolat  |  Médiaajánlat

Itt az Elrabolva 3. első előzetese
2014-09-30 20:34 |

Beépített hiba: Megérkezett Paul Thomas Anderson új filmjének előzetese
2014-09-30 15:24 |

Blackhat: Itt az új Michael Mann-film előzetese
2014-09-26 02:15 |

George Clooney filmre viszi az angol telefonlehallgatási botrányt
2014-09-04 18:15 |

Gyenge nyarat zárt Hollywood
2014-09-02 16:52 |

Martin Scorsese Viharsziget című filmjének előzményeiből készül tévésorozat
2014-08-27 17:34 |

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja
SZAVAZÁS
Melyik filmben nyújtott alakítása volt a kedvenced Philip Seymour Hoffmantól?
Boogie Nights (1997)
A boldogságtól ordítani (1998)
A nagy Lebowski (1998)
Magnólia (1999)
Hibátlanok (1999)
Majdnem híres (2000)
Az utolsó éjjel (2003)
Capote (2005)
Mission: Impossible III. (2006)
Charlie Wilson háborúja (2007)
Kis-nagy világ (2008)
Kétely (2008)
Pénzcsináló (2011)
A búcsúkoncert (2012)
The Master (2012)
A kedvencem nem szerepel a listán
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink