odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG nyitva Maris
CORVIN nyitva Skip
ÁTRIUM nyitva Tamás
Viasat3 21:00 - Sivatagi cápákItt az első előzetes Johnny Depp gengszterfilmjéhez, a Black Masshez
2015-04-24 17:15 | TomTom


Felkerült a netre a Black Mass első előzetese.
Scott Cooper (Őrült szív, A harag tüze) gengszterfilmje megtörtént eseményeket dolgoz fel. Johnny Depp játssza Whitey Bulgert, az Egyesült Államok történetének egyik leghírhedtebb és legkegyetlenebb maffiózóját, aki több mint egy évtizedig szerepelt a tíz legkeresettebb bűnöző listáján. Bulger történetre több szempontból is különös: az egész Dél-Bostont irányító gengszterfőnök testvére, Bill (Benedict Cumberbatch) a felsőház egyik szenátora volt, (FIGYELEM! LEHETSÉGES SPOILERVESZÉLY!) Whitey-t pedig az FBI a 70-es évek közepén beszervezte informátornak, ezt azonban a férfi elsősorban ellenfelei likvidálására használta fel - róla mintázták egyébként A téglában Jack Nicholson által játszott maffiavezér, Frank Costello alakját is.  (SPOILER VÉGE)
Az elmúlt években kivételesen rossz szériát magáénak tudható, bukásokban és kínos darabokban riasztóan kiábrándító alakításokat nyújtó Depp karrierjének már igazán létfontosságú egy vállalható film és szerep, és ez talán most érkezett el végre. A maszk, a jéghideg tekintetet szülő kontaktlencse és a fogprotézis csak rásegít játékára, ő pedig a jelek szerint a tőle mostanában látott, egyre fárasztóbb és rémesebb ripacskodás, illetve fásult és egykedvű vásznas jelenlét egyre  ellenére mégsem felejtett el teljesen színészkedni. A film témája ráadásul kivételesen izgalmas, és a feszültség már ebben az előzetesben is szinte kézzel tapintható, aminek kifejezetten jót is tett, hogy kereteként egy kedélyesnek induló asztali beszélgetés szolgál, a családi titok iránti érdeklődés azonban egyre baljósabb és fenyegetőbb lesz, amit még a végén feltörő nevetés sem old fel egyáltalán, sőt, csak tovább fokozza a nyugtalanságot. Cooper már első kettő - nálunk csak DVD-forgalmazásig eljutott - rendezésével pedig már bebizonyította, hogy az atmoszférateremtés mellett a színészvezetés terén is elsőrangú munkát végez - neki köszönheti Jeff Bridges is jól megérdemelt Oscar-díját.
Az előzetes itt található, a film szeptember 18-án kerül az amerikai mozikba.

(forrás: ComingSoon)
hozzászólás | nyomtatható verzió

Denzel Washingtonnal készülhet A védelmező folytatása
2015-04-24 15:19 |


Denzel Washington főszereplésével készülhet A védelmező című tavaly bemutatott akcióthriller folytatása a Sony filmstúdióban.
A filmet Antoine Fuqua rendezte, a női főszerepet Chloe Grace Moretz alakította. A filmben a visszavonult kommandós egy orosz gengszterek elől menekülő lány segítségére siet. A tavaly szeptemberben debütált produkció forgalmazása csaknem 200 millió dolláros globális bevétellel zárult.
A The Hollywood Reporter értesülése szerint várhatóan Washington tér vissza a főhős szerepében.

(forrás: MTI)
hozzászólás | nyomtatható verzió

Mindenütt pók
2015-04-24 11:58 |


Jó hírek érkeznek Las Vegasból! Az amerikai mozisok számára rendezett, a jövő év filmjeit elősorakoztató találkozón, a CinemaConon bejelentették, hogy Phil Lord & Christopher Miller, A LEGO kaland, a Derült égből fasírt valamint a 21 és 22 Jump Street rendezői újabb animációs film készítésébe kezdenek, és ezúttal még nagyobb terhet vállalnak: visszavezetik Pókembert rajzolt eredetéhez. A különleges technikájú animáció a folytatódó élőszereplős Pókember-filmektől függetlenül készül – természetesen a Sony Picturesnél. A rendezőpáros nem aprózza el: ők írják a forgatókönyvet, és producerkednek is.
Az élőszereplős hálóvető 2017 júliusában tér vissza a mozikba, az animációs változatra pedig 2018 nyaráig kell várni.
A pók a Sony Pictures hosszú történetének legsikeresebb vállalkozása: eddig öt filmmel világszerte több mint 4 milliárd dollár bevételt termelt.

(forrás: IC Press)
hozzászólás | nyomtatható verzió

Felvirrad az új függetlenség napja
2015-04-24 11:56 |


Új-Mexikóban valami készül. A tervek szerint a híres (és hatalmas) Albuquerque Studiosban május 4-én munkához lát A Függetlenség Napja 2. stábja, hogy az USA-ban 2016. június 24-re tervezett bemutatóra az alkotók alaposan elpusztíthassák a világot. A Függetlenség Napja húsz évvel ezelőtt új fejezetet nyitott a megaköltségvetésű filmek történetében: az alkotók ígérete szerint a folytatás eddig elképzelhetetlen szintre emeli majd a látványosságot.
Az űrből érkezett támadók lelőtt gépeinek segítségével a földi nemzetek különleges haditechnikára tettek szert. Sejtették, hogy a bolygónk inváziójára érkezett, elüldözött jövevények egyszer visszatérnek, ezért összefogtak, és különleges védművet vontak a Föld köré. De a támadók soha nem látott haditechnikával és elképesztő méretű hadsereggel jönnek vissza. Újabb rohamra készülnek, és csak néhány bátor férfi és nő állíthatja meg a teljes pusztulást…
A főszerepet Liam Hemsworth (Éhezők viadala) és Charlotte Gainsbourg (A nimfomániás) játssza. Az előző rész szinte összes fontos színésze visszatér: Jeff Goldblum, Vivica A. Fox, Bill Pullman, Judd Hirsch is újra harcba száll. A producerek sem kezdők a katasztrófaműfajban: Dean Devlin, Roland Emmerich és Harald Kloser fog össze, a rendező természetesen ismét a nagy műfaj egyik legnagyobbja: Roland Emmerich.

(forrás: IC Press)
hozzászólás | nyomtatható verzió

Van egy tipp az új Star Trek-film címével kapcsolatban
2015-04-23 16:15 |


Valószínűleg Star Trek Beyond lesz a mozis sorozat következő részének (hazai bemutató: 2016. július) a címe a Slashfilm szerint. A Beyond jelentése "valamin túl", ami egybevág az új epizód koncepciójával: a készítők visszatérnek a klasszikus tévésorozat hagyományához, amelynek jegyében a hősök ismeretlen galaxisokat fedeznek fel a végtelen űrben. Először felmerült, hogy a kiszivárgott cím csak a rajongók felcsigázására szolgál, ám a Slashfilm utánanézett, hogy már hivatalosan bejegyezték az Amerikai Mozgóképszövetség regiszterébe, tehát valószínűleg nem kamuról van szó. Ráadásul a film bemutatásakor, 2016-ban lesz 50 éves a Star Trek-franchise, a nagy távlatokra utaló cím tehát a rajongóknak szóló üzenetként is értelmezhető.
A következő Star Trek-filmet az a Justin Lin rendezi, aki négy epizódot vitt sikerre a Halálos iramban-sorozatból, és ő készíti a következő Bourne-kalandot is Jeremy Rennerrel (hazai bemutató: 2016. július).

(forrás: UIP Duna Film)
hozzászólás | nyomtatható verzió

Túllépte az egymilliárd dollárt a Halálos iramban 7
2015-04-23 16:12 |


Tizenhét nap alatt több mint egymilliárd dolláros összbevételt ért el a Halálos iramban hetedik része. A gyártó Universal stúdió történetében ez az első produkció, amely az eredeti mozibemutató után ilyen eredményt ér el, s ez egyben filmtörténeti rekord is, mert ilyen gyorsan még egy alkotás sem lépte túl a bűvös határt. A Halálos iramban-sorozat filmjeinek összbevétele ezzel megközelíti a 3,4 milliárd dollárt.
A hazai nézők is kedvelik Vin Diesel és csapatának kalandjait, a filmre 334 ezren ültek be, 450 millió forintot hagyva a pénztárakban. Ez azt jelenti, hogy a Halálos iramban 7 már a napokban lekörözi az idei év eddigi legnézettebb filmjét, A szürke ötven árnyalatát.
Közben Vin Diesel megerősítette a hírt, hogy a Halálos iramban 8-ban valóban a mostani részben felbukkant, Kurt Russell által alakított titokzatos karakter továbbépítésével teszik még izgalmasabbá a cselekményt. "Emeljük a tétet akcióban, cselekményben és a jellemábrázolást illetően is" - mondta a sztár. Diesel a rajongók érzelmeit is célba vette: "A hetedik rész Paulért volt, a nyolcadik pedig az ő ajándéka lesz" - utalt a másik főszereplőre, Paul Walkerre, aki a produkció forgatása idején vesztette életét.

(forrás: UIP Duna Film)
hozzászólás | nyomtatható verzió


Impresszum  |  Kapcsolat  |  Médiaajánlat

Itt az első előzetes Johnny Depp gengszterfilmjéhez, a Black Masshez
2015-04-24 17:15 |

Denzel Washingtonnal készülhet A védelmező folytatása
2015-04-24 15:19 |

Mindenütt pók
2015-04-24 11:58 |

Felvirrad az új függetlenség napja
2015-04-24 11:56 |

Van egy tipp az új Star Trek-film címével kapcsolatban
2015-04-23 16:15 |

Túllépte az egymilliárd dollárt a Halálos iramban 7
2015-04-23 16:12 |

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja
SZAVAZÁS
A legjobb film Oscarjára jelölt, és a magyar mozikban bemutatott hét film közül melyiknek adtad volna a díjat?
Amerikai mesterlövész
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
A Grand Budapest Hotel
Kódjátszma
A mindenség elmélete
Sráckor
Whiplash
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink