odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG nyitva Skip
CORVIN nyitva Imi
ÁTRIUM nyitva TamásDavid Fincher thrillere nyitja a New York-i Filmfesztivált
2014-07-17 12:34 |


A Holtodiglan, David Fincher thrillere nyitja meg szeptember végén a New York-i Filmfesztivált - jelentették be a szervezők.
A produkció Gillian Flynn bestsellere nyomán készült Ben Affleck és Rosamund Pike főszereplésével. Affleck a filmben egy férjet alakít, akit titokzatos körülmények között eltűnt felesége meggyilkolásával vádolnak - ismertette csütörtökön a BBC News.
Négy éve ugyancsak Fincher egyik alkotásával, a Social Network - A közösségi háló című filmmel nyílt meg a New York-i filmmustra. Tavaly Paul Greengrass Phillips kapitány című modern kalózdrámáját választotta a megnyitóra a fesztivál.
Az 52. New York-i Filmfesztivál szeptember 26. és október 12. között lesz. A Holtodiglant október 2-ától vetítik a magyar mozikban

(forrás: MTI)
hozzászólás | nyomtatható verzió

A Beatles korai éveiről szóló dokumentumfilmet rendez Ron Howard
2014-07-17 12:32 |


A Beatles zenekar korai éveit bemutató dokumentumfilmet rendez az Oscar-díjas Ron Howard.
A Sir Paul McCartney, Ringo Starr, Olivia Harrison és Yoko Ono közreműködésével készülő produkció az együttes történetének 1961 és 1966 közötti időszakát meséli el. A film nyomon követi a gombafejűek útját a liverpooli The Cavern Clubból egészen a San Franciscóban adott utolsó hivatalos koncertjükig.
Ron Howard, a két Oscar-díjjal elismert Apollo 13 és a négy Oscar-díjas Egy csodálatos elme című alkotás rendezője szerint a készülő film négy fiatal férfi "elképesztő történetéről" szól, akik 1964-ben valósággal felforgatták a világot.
A Beatles-dokumentumfilm megvalósításához Howard újra a neves producerrel, Brian Grazerrel áll össze, akivel korábban A Da Vinci-kód és a Hajsza a győzelemért című mozikon dolgoztak együtt. A páros 1986-ban hozta létre az Imagine Entertainment produkciós céget - emlékeztetett a BBC News.
A Beatles 1963 végén Európában koncertezett, de a zenekar tagjai az amerikai The Ed Sullivan Show című televíziós műsorban való 1964-es fellépésükkel váltak igazi világsztárokká. A banda még abban az évben megkezdte első világkörüli turnéját és 1966-ra már 166 koncertet adott a világ kilencven országában.

(forrás: MTI)
hozzászólás | nyomtatható verzió

A Cinema City nem tűzi műsorára A majmok bolygója – Forradalom című filmet
2014-07-17 12:29 |


A Cinema City mozihálózatot üzemeltető I.T. Magyar Cinema Kft. nem tűzi műsorára 2014. július 17-től A majmok bolygója – Forradalom című 3D-s sci-fi akciófilmet. A 2011-ben bemutatott A majmok bolygója – Lázadás című sikerfilm folytatása a hétvégén került az amerikai mozikba és 33 százalékot javítva az első film eredményén, kimagaslóan magas, 73 millió dolláros nyitóhétvégét produkált. A folytatás magyarországi sikerében bízva a film hazai forgalmazója, az InterCom mindent megtett, hogy a film az amerikai bemutató után egy héttel Magyarországon is a legszélesebb közönség elé kerülhessen.
„Rettenetesen csalódottak vagyunk, és nagyon sajnáljuk azokat a magyar nézőket, akik a Cinema City hálózat valamelyik mozijában nézték volna meg A majmok bolygója – Forradalom című filmet. Az InterCom egy éve dolgozik azon, hogy a lehető legtöbb hazai mozirajongóhoz eljuthasson a nyár egyik legjobban várt alkotása.” – mondta Rajki Péter az InterCom marketing- és kommunikációs vezetője. „A mozikkal folytatott tárgyalásaink során semmivel sem szerettünk volna jobb vagy más feltételeket elérni, mint korábban bármilyen hasonló film esetén. Ennek ellenére a Cinema City mozihálózat úgy döntött, hogy a világon óriási sikerrel futó filmet nem tűzi műsorára július 17-től.”
A széleskörű, országos marketingkampány, a nemzetközi és magyarországi pozitív sajtóvisszhang, valamint a kimagasló amerikai és régiós nézettségi eredmények Magyarországon is hatalmas sikert ígérnek. A nézők most csütörtöktől (2014. július 17.) a következő 44 magyarországi moziban tekinthetik meg A majmok bolygója – Forradalom című filmet: Budapesten - Corvin, Mi Mozink Eurocenter, Mi Mozink Lurdy, Pólus, Sugár; illetve vidéken - Ajka, Balassagyarmat, Balatonfüred, Békéscsaba, Cegléd, Csopak kertmozi, Debrecen Apolló, Dunaújváros Dózsa, Eger Kertmozi, Eger Uránia, Eger Agria, Fehérgyarmat, Fövenyes Kertmozi, Gödöllő, Gyöngyös, Hévíz, Hódmezővásárhely, Kecskemét Malom, Kiskunfélegyháza, Kiskunhalas, Kisvárda, Miskolc Uránia, Mi Mozink Tatabánya, Nagykanizsa Cinema, Nyíregyháza Krúdy, Pápa Petőfi, Révfülöp Kertmozi, Salgótarján, Sopron Elit, Sárospatak, Siófok, Szarvas, Szeged Belvárosi, Szentes, Székesfehérvár Barátság, Szombathely Savaria, Szolnok Tisza, Tata Est és Zalaegerszeg Art.

(forrás: IC Press)
hozzászólás | nyomtatható verzió

Gianfranco Rosi és Rutger Hauer a locarnói filmfesztivál zsűrijében
2014-07-15 23:48 |


Gianfranco Rosi vezeti az augusztus 6-án nyíló 67. Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál nagyjátékfilmes zsűrijét, a rövid és közepes hosszúságú filmes program díjairól a Rutger Hauer vezette testület dönt majd - közölték a svájci filmmustra szervezői.
Rosi tavalyi Sacro GRA című filmje volt az első dokumentumfilm, amely valaha megnyerte a velencei filmfesztivál Arany Oroszlán-díját, ráadásul az első olasz alkotás, amely 15 éve győzni tudott a rangos fesztiválon. Az olasz filmes a versenyprogram öttagú zsűrijének élén a locarnói filmfesztivál legfontosabb trófeáit ítéli majd oda a tíznapos seregszemlén.
Ebben a zsűriben Thomas Arslan német rendező, Alice Braga brazil színésznő, Connie Nielsen dán színésznő és Tiao Jian kínai rendező kapott még helyet - ismertette hétfőn a The Hollywood Reporter.
Rutger Hauer a Pardi di domani-szekcióban vetített munkákat elbíráló zsűrit vezeti. Ebben a programban fiatal, pályájuk elején álló filmesek rövid és középhosszú alkotásai szerepelnek.
A páratlan természeti környezetben, a locarnói tó partján zajló fesztiválon az első és második filmjükkel jelentkező rendezők produkcióit, amelyeket a Cineasti del Presente szekcióban mutatnak be, az Oszama Mohammed szír rendező által vezetett zsűri díjazza majd.
A 67. Locarnói Nemzetközi Filmfesztivál Luc Besson új filmjével, a Scarlett Johansson és Morgan Freeman főszereplésével forgatott Lucy című alkotással nyílik meg a locarnói Piazza Grandén.
A fesztivál tiszteletbeli életműdíját idén "a modern mozi mestere", Agnes Varda francia filmrendező kapja, a 86 éves rendező személyesen is ellátogat a svájci mustrára.

(forrás: MTI)
hozzászólás | nyomtatható verzió

Hollywoodban film készül a bostoni maratonon történt robbantás túlélőjéről
2014-07-15 23:42 |


Filmet készít Stronger címmel a Lionsgate filmstúdió Jeff Baumanról, aki a tavalyi bostoni maratonon történt robbantás következében mindét lábát elveszette - közölte a Variety.com.
A produkció Bauman és társszerzője, Bret Witter író könyve nyomán születik. A film a bostoni futóverseny céljánál 2013-ban elkövetett terrorista merénylet következményeit taglalja. A robbantásban megsérült Bauman maratonista barátnőjét várta a célnál. A tragédiáról készült felvételek az egész világot bejárták, a legismertebb fotók egyikén látható Bauman is.
A robbantás következtében három ember veszette életét és több mint 260-an sérültek meg.
Amikor Bauman - akinek mindkét lábát amputálni kellett - magához tért a kórházi ágyon, még nem tudott megszólalni, ezért egy papírra írta le, hogy látta a merénylőt, aki után ezt követően nagyszabású hajtóvadászat kezdődött.
A tolószékbe kényszerült férfi könyve áprilisban jelent meg. "Láttam a robbantót. Elvette a lábaimat, de nem tudott megtörni. Erősebbé tett" - fogalmazott.
A könyv alapján a film forgatókönyvét John Pollono írja.

(forrás: MTI)
hozzászólás | nyomtatható verzió

Karlovy Vary - Zomborácz Virág Utóélet című filmjét dicséri a Variety
2014-07-14 13:19 |


Dicsérő szavakkal írt hétfőn a Variety.com a Karlovy Vary Filmfesztiválon bemutatott Utóélet című filmről. A cikk szerzője "finom és meglepő" alkotásnak nevezte Zomborácz Virág "abszurd felnőtté válás történetét".
A film ősztől télig meséli el az eldugott kis faluban játszódó történetet, amelynek főhőse a huszonéves, az elmegyógyintézetből éppen hazatért, szorongásaival küzdő Mózes, aki megpróbál megfelelni apja elvárásainak. A lelkész apa, aki különböző függőségben szenvedők visszailleszkedését segíti a társadalomba, házassági tanácsadással foglalkozik és az általános iskola karácsonyi ünnepségét is felügyeli, csak a fiára nem figyel, egyre határozottabban kényszeríti rá akaratát. Váratlanul bekövetkező halála után tovább kísérti, s miközben Mózes megpróbál örök nyugalmat találni a szellemének, végre felnőtté válik, és az apja is elfogadja olyannak, amilyen - ismertette Alissa Simon, a filmes lap Karlovy Vary-i tudósítója.
Első nagyjátékfilmjében Zomborácz biztos rendezői stílussal a látványt helyezi a párbeszédek fölé a szépen megkoreografált jelenetekben. Szándékának megfelelően a színészei rezzenéstelen arccal tolmácsolják az abszurd szituációkat. A Variety szerint a bizarr és a szatirikus csípősség kombinációja a műfajon belül a film producerének, Pusztai Ferencnek egy korábbi munkáját, A nyomozót idézi fel.
A Variety cikke kiemelve Takács Lilla látványtervező és Pohárnok Gergely operatőr munkáját a film kitűnő technikai színvonalát is dicsérte, amely a szerző szerint a legtöbb magyar produkcióra jellemző. A bírálatokat összegezve azt írta: Zomborácz még tovább mehetett volna a látványvilág stilizálásában és a cselekményszálak összefogásában.
A Variety emlékeztetett arra, hogy az Utóélet a Magyar Nemzeti Filmalap támogatásával készült.
Az Utóélet című filmet október 30-tól vetítik magyar mozikban.

(forrás: MTI)
hozzászólás | nyomtatható verzió


Impresszum  |  Kapcsolat  |  Médiaajánlat

David Fincher thrillere nyitja a New York-i Filmfesztivált
2014-07-17 12:34 |

A Beatles korai éveiről szóló dokumentumfilmet rendez Ron Howard
2014-07-17 12:32 |

A Cinema City nem tűzi műsorára A majmok bolygója – Forradalom című filmet
2014-07-17 12:29 |

Gianfranco Rosi és Rutger Hauer a locarnói filmfesztivál zsűrijében
2014-07-15 23:48 |

Hollywoodban film készül a bostoni maratonon történt robbantás túlélőjéről
2014-07-15 23:42 |

Karlovy Vary - Zomborácz Virág Utóélet című filmjét dicséri a Variety
2014-07-14 13:19 |

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja
SZAVAZÁS
Melyik filmben nyújtott alakítása volt a kedvenced Philip Seymour Hoffmantól?
Boogie Nights (1997)
A boldogságtól ordítani (1998)
A nagy Lebowski (1998)
Magnólia (1999)
Hibátlanok (1999)
Majdnem híres (2000)
Az utolsó éjjel (2003)
Capote (2005)
Mission: Impossible III. (2006)
Charlie Wilson háborúja (2007)
Kis-nagy világ (2008)
Kétely (2008)
Pénzcsináló (2011)
A búcsúkoncert (2012)
The Master (2012)
A kedvencem nem szerepel a listán
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink