odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG 14h-


Untitled Document
TOVÁBBI HÍREK
Cannes - A japán Kore-eda Hirokazu filmje kapta az Arany Pálmát
2018-5-20 14:02 | Esemény/Díj
A japán Kore-eda Hirokazu Shoplifters című alkotása érdemelte ki szombat este a Cate Blanchett Oscar-díjas ausztrál színésznő vezette zsűritől az...
Cannes - A magyar versenyfilm nyerte a kritikusok különdíját
2018-5-20 13:54 | Esemény/Díj
Szilágyi Zsófia Egy nap című filmje nyerte el szombaton a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségének (FIPRESCI) kategóriadíját a 71. cannes-i...
A Nem vagyok boszorkány nyerte a 25. Titanic Nemzetközi Filmfesztivált
2018-4-14 15:29 | Esemény/Filmfesztiválok
Rungaro Nyoni Zambiában játszódó angol szatírája, a Nem vagyok boszorkány nyerte a 25. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Hullámtörők-díját, a...
Zenei és magyar vonatkozású filmek a 25. Titanicon
2018-4-6 17:06 | Esemény/Filmfesztiválok
Idén is gazdag a zenei filmes kínálat: Nico, Iggy Pop, Arctic Monkeys- és Queens Of The Stone Age-tagok a filmvásznon. A Megszállás 1968 című...
A KATEGÓRIA HÍREI
Két magyar filmet is bemutatnak a Berlini Filmfesztiválon a Kritikusok Hetén
Rekordszámú filmet vetítenek a 4. Magyar Filmhéten
Megérkezett a német mozikba a Saul fia
Tom Cruise miatt IMAX mozi lett a Bécsi Operaházból
Válogatás a Csokonai Művelődési Központ rövidfilmjeiből - Örökmozgó Filmmúzeum, január 23. péntek, 18.30
2001: Űrodüsszeia: Március 12-től Budapesten kizárólag a Puskin moziban
Jön a Perfect Blue!
2008-06-16 15:34 | | Esemény/Filmbemutató

Hosszas készülődést és szervezkedést követően újabb örömteli bejelentést tehetünk. Tíz évvel bemutatója után 2008. júliusától végre a magyar nézők is megtekinthetik az anime történelem egyik legfontosabb mérföldkövét, a Pefect Blue-t.
Az anime rajongóknak a filmet jegyző Satoshi Kont talán nem kell bemutatni, hisz az elmúlt tíz évben a japán animáció egyik legközkedveltebb figurájává nőtte ki magát, amely olyan filmeknek köszönhető, mint az Emlékek, a Millennium Actress, a Tokiói keresztapák és a Paprika. Kon számos műfajban kamatoztatta már egyedi történetmesélő képességeit: alkotott sci-fit, drámát, romantikus kalandfilmet vagy vígjátékot, mind-mind műfajának remeke, ám a legnagyobb kultusznak bemutatkozó rendezése, a Perfect Blue örvend, melyet a kritikusok az egyik legjobb pszicho-thrillernek tartanak az Elemi ösztön óta.
A filmet az Odeon és a CORNERfilm közösen mutatja be, méghozzá a Magyarországon vetített animék történetében most először digitális formában. Mivel a film tizedik évfordulója alkalmából hazájában teljes „generálszervizen” esett át, azaz képkockáról képkockára felújították, hangját megtisztították és nagyfelbontású digitális transzfert készítettek róla, így mi is úgy döntöttünk, a korral haladva a szokásos 35 milliméteres kópia helyett a film digitális változatát mutatjuk be.
Természetesen a premiernek otthont adó Odeon-Lloyd mozi nem rendelkezik olyan technológiával, mint a nagy multiplex mozik, ám a bemutató alkalmából az Odeon beszerzett egy full HD-s, 1.5k-s digitális projectort, amely a terem adottságait figyelembe véve reményeink szerint a lehető legjobb minőséget produkálja majd. A filmet csak az Odeon-Lloyd mozi vetíti majd – vidéki forgalmazást nem tervezünk, kivéve a július 19-én megrendezendő győri AnimeCont, melyre terveink szerint elvisszük a filmet.
Jelenleg gőzerővel dolgozunk a bemutatón, s mint ahogy azt az Odeontól és a CORNERfilmtől talán már megszokhattátok, ezúttal is készülünk meglepetésekkel. Ezek mibenléte egyelőre maradjon titok, de annyit elárulhatunk, hogy a film tíz éves évfordulójára készített vadonatúj artworköknek fontos szerep jut majd. :)
Reméljük, sokan eljöttök majd a bemutatóra, amely talán egy újabb fontos momentum lehet az animék magyarországi történetében. Azon vagyunk, hogy így legyen.

(forrás: Corner Film)
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja
SZAVAZÁS
A legjobb film Oscarjára jelölt, és a magyar mozikban bemutatott hét film közül melyiknek adtad volna a díjat?
Amerikai mesterlövész
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
A Grand Budapest Hotel
Kódjátszma
A mindenség elmélete
Sráckor
Whiplash
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink