odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG nyitva Tamás


Untitled Document
TOVÁBBI HÍREK
Cannes - A japán Kore-eda Hirokazu filmje kapta az Arany Pálmát
2018-5-20 14:02 | Esemény/Díj
A japán Kore-eda Hirokazu Shoplifters című alkotása érdemelte ki szombat este a Cate Blanchett Oscar-díjas ausztrál színésznő vezette zsűritől az...
Cannes - A magyar versenyfilm nyerte a kritikusok különdíját
2018-5-20 13:54 | Esemény/Díj
Szilágyi Zsófia Egy nap című filmje nyerte el szombaton a Filmkritikusok Nemzetközi Szövetségének (FIPRESCI) kategóriadíját a 71. cannes-i...
A Nem vagyok boszorkány nyerte a 25. Titanic Nemzetközi Filmfesztivált
2018-4-14 15:29 | Esemény/Filmfesztiválok
Rungaro Nyoni Zambiában játszódó angol szatírája, a Nem vagyok boszorkány nyerte a 25. Titanic Nemzetközi Filmfesztivál Hullámtörők-díját, a...
Zenei és magyar vonatkozású filmek a 25. Titanicon
2018-4-6 17:06 | Esemény/Filmfesztiválok
Idén is gazdag a zenei filmes kínálat: Nico, Iggy Pop, Arctic Monkeys- és Queens Of The Stone Age-tagok a filmvásznon. A Megszállás 1968 című...
A KATEGÓRIA HÍREI
Skandináv típusú krimit forgat Ujj Mészáros Károly
Nyáron kezdődik a Valami Amerika 3 forgatása
Új magyar tévéfilm forog ősszel egy kitalált szabadsághősről
Játékfilm készül a népszerű Minecraft videojátékból
Az Avatar ötödik részének bemutatója 2023-ban lesz
Gyártási támogatást kapott Jeles András filmterve
Matt Reeves az Engedj be! amerikai remake-jéről
2009-06-30 18:09 | TomTom | Film/Filmtervek

Múlt szeptemberben számoltunk be róla, hogy az Engedj be! nemzetközi sikere után Hollywood is felfigyelt a svéd filmre, és megvették az eredetiül szolgáló könyv jogait. A rendezői székben a Cloverfield direktora, Matt Reeves foglal majd helyet, aki a Los Angeles Times-nak nyilatkozva számolt be arról, hol is tartanak a tengerentúli változat előkészületei.
Az amerikai film címe Let Me In lesz, ami szó szerinti fordításban megegyezik ugyan azzal, ahogy a svéd könyv, illetve a film a magyar közönség elé kerül, ám némileg eltér az eredeti címtől (Låt den rätte komma in - Let The Right One In); John Ajvide Lindqvist regénye az USÁ-ban Let Me In-ként jelent meg, mert a kiadó hosszúnak ítélte a pontos fordítást címként, és inkább egyszerűsítette azt.
Reeves az interjú szerint most fejezte be a forgatókönyv második változatát; a történet - hasonlóan az eredetihez - ezúttal is a 80-as években játszódik, helyszínként azonban nem Skandinávia, hanem Colorado szolgál majd. Reeves megnyugatott mindenkit, esze ágában sincs a két főszereplőt öregíteni - ezzel kedvezve az Alkonyat rajongóinak -, vagyis meghagyja a két főhőst 12 év körülinek.
Jelenleg a helyszínek és a színészek keresése folyik - a castingért egyébként az az Avy Kaufman felelős, aki korábban a Jégvihar és A hatodik érzék színészeinek kiválasztásakor is kiváló munkát végzett.
Reeves egyébként tavaly év elején találkozott először a filmmel, mikor az még csupán a fesztiválokon szerepelt (ennek keretében jutott el a Titanic Fesztiválra is), és még jóval az ottani mozipremier előtt;  a direktor épp az Overture Filmsnél próbált pénzt szerezni következő projektjéhez, ami egy kisköltségvetésű dráma lett volna, mikor a stúdió egyik prominens képviselője figyelmébe ajánlotta a svéd horrort.
A forgatás a tervek szerint ősszel kezdődik, a film 2010 végén kerülhet moziba.
Aki pedig kiváncsi rá, milyen is a korábbi, többszörös díjnyertes svéd változat, csütörtöktől végre már a magyar mozikban is megnézheti; az Odeon-Lloyd minden nap 18.45-kor és 21 órakor vetíti a filmet.

(forrás: Empire Online)
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja
SZAVAZÁS
A legjobb film Oscarjára jelölt, és a magyar mozikban bemutatott hét film közül melyiknek adtad volna a díjat?
Amerikai mesterlövész
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
A Grand Budapest Hotel
Kódjátszma
A mindenség elmélete
Sráckor
Whiplash
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink