odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG 14h-Batman és Robin
Batman and Robin
ODEON ÉRTÉKELÉSE 7
LÁTOGATÓK ÉRTÉKELÉSE 3.2

Küldd el emailben!
 
Javítsd az adatbázist!
Írj Te is ajánlót!
Pontozd a filmet!
 
eredeti cím:  Batman and Robin
év:  1997
nemzet:  amerikai (USA)
hossz:  138 perc
kép:  színes
kiadó/forgalmazó:  Intercom
dialógus:  szinkronizált
műfaj:  akció
kaland
STÁBLISTA DVD-INFO
Rendező
Joel Schumacher
Szereplő
George Clooney
Arnold Schwarzenegger
Chris O'Donnell
Uma Thurman
Alicia Silverstone
Michael Gough
Pat Hingle
Elle Macpherson
Vivica A. Fox
John Glover
Operatőr
Stephen Goldblatt
Zeneszerző
Billy Corgan
Fred C. Vitale
Író (Forgatókönyvíró)
Akiva Goldsman
Hang:
5.1
Szinkron:
angol (english)
Feliratozás:
angol (english), lengyel, görög, magyar, cseh, izlandi, török, horvát, arab
Képarány:
1.85:1
Batman és Robin jól összeszokott kettőse ezúttal új ellenféllel találja szemben magát: Mr. Freeze (Jégcsap) a jéghideg szkafanderbe bújt egykori tudós hidegvérű(!) bűnözővé lett. Veszett külsejű korcsolyás bandájával gyémántokat rabol, aki pedig ebben megpróbálja megakadályozni, hamar fagyasztópuskájának csöve előtt találja magát. Hőseinknek alaposan meg is gyűlik vele a bajuk, ráadásul nem is sikerül elfogniuk.
Eközben egy távoli laboratóriumban iszonyatos erejű biológiai fegyvert állítanak elő, mely képes pusztító óriássá változtatni még a leggyengébb embert is. A kutatást vezető professzor terroristáknak szándékozik eladni a találmányt, és amikor egyik asszisztensnője, Dr. Isley rájön erre, ezért a professzor megöli. Csakhogy Isley nem hal meg, hanem a ráborult kemikáliáktól újjászületik, néhány különleges képességgel megáldva: csókja halálos lesz. Eme új képességétől megrészegülve elindul hát a nagyvárosba szerencsét próbálni, ahol hamarosan összeakad a rend önkéntes őreivel és a félelmetes Mr. Freeze-zel.
Alfred, Bruce Wayne hű inasa egy ritka betegségtől haldoklik. Látogatóba érkezik hozzá rokona, az ifjú Barbara, a talpraesett motoros lányka. A kishölgy hamar megfejti a ház urának titkát és magára ölti a Batgirl kosztümöt, hogy harmadikként csatlakozva Batman és Robin kettőséhez, együttes erővel szálljanak szembe a két gonosztevővel.
A Mindörökké Batman sikere után Akiva Goldsman író és Joel Schumacher ismét összedugták a fejüket és egy olyan buktát sikerült összehozniuk, ami jó időre véget vetett a Warner Stúdió kedvenc Batman szériájának.

Bilagit
» Olvasói szinopszis «
2005. március 3. 10:23 - Mozifenomén

Teljesen egyetértek azzal, hogy '97-ben valamelyik internetes olvasó "Halál Schumacherre!" kijelentéssel indította kritikáját. Való igaz, a rendezőnek jelen filmjéért járna egy hét a pokolban. Ha valaki egy zseniálisan induló, szerethető franchiset megöl, akkor azzal nagy gondok vannak. Míg a Mindörökké Batmanben Joel Schumacher igyekezett egy vállalható részt kanyarítani a Denevér-mítoszhoz, most lehajolt a 110 millió dolcsi erejének, és elkészítette minden idők legröhejesebb comic-adaptációját. Sőt! A Batman és Robin az egyik legroszabb film, amit láttam. Innovatívnak korántsem nevezhető a látvány, tekintve, hogy a rikító színesség nem passzol egy komor hangulatú képregényhez, pláne, ha a történet abszolút elvész a forma mögött. A két tornadresszes Wonderguy és kolleginájuk történetétnek ugyanis se eleje, se vége, 5 percenként jönnek a bugyutábbnál bugyutább akciójelenetek. A rémesen gyenge effektekről nem írnék részletesebb magyarázatot. George Clooney úgy játszott, mintha sosem hallott volna Bruce Wayne-ről, és egy folyton mosolygó műmájert látunk. Schwarzenegger élete leghálátlanabb szerepében tündököl, a többi színész meg csak asszisztál társaik gyenge kvalitásaihoz. Akiva Goldsman szkrpitje még a harmadik résznél is rosszabb, Schumacher pedig vagy önként mondott le a jó film lehetőségéről, vagy elszállt agya. A Batman-sorozat így 2005. nyaráig teszthalott állapotban van. Mozifenomén
Olvasói hozzászólások

Impresszum  |  Kapcsolat  |  Médiaajánlat


RÉSZLETES KERESÉS
cím: eredeti cím:
év:  - 
moziban:
kritika szerzője:
értékelés: -
téka szűrés:
média szűrés:
dialógus nyelve:
nemzet:
DVD
hang:
DVD felirat:
rendező:
szereplők:író:
műfaj: és és
Rendezési szempont:
Eredmények/
oldal:
 
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja
SZAVAZÁS
A legjobb film Oscarjára jelölt, és a magyar mozikban bemutatott hét film közül melyiknek adtad volna a díjat?
Amerikai mesterlövész
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
A Grand Budapest Hotel
Kódjátszma
A mindenség elmélete
Sráckor
Whiplash
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink