odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG nyitva Maris


Angyalszív
Angel Heart
ODEON ÉRTÉKELÉSE 10
LÁTOGATÓK ÉRTÉKELÉSE 8.6

Küldd el emailben!
 
Javítsd az adatbázist!
Írj Te is ajánlót!
Pontozd a filmet!
 
eredeti cím:  Angel Heart
év:  1987
nemzet:  amerikai (USA)
hossz:  113 perc
kép:  színes
kiadó/forgalmazó:  Intervideo
dialógus:  szinkronizált
műfaj:  krimi
thriller
STÁBLISTA DVD-INFO
Rendező
Alan Parker (I)
Szereplő
Mickey Rourke
Robert De Niro
Lisa Bonet
Charlotte Rampling
Operatőr
Michael Seresin
Zeneszerző
Trevor Jones
Író (Forgatókönyvíró)
Alan Parker (I)
Író (Eredeti mű szerzője)
William Hjortsberg
Hang:
5.1
sztereó
DTS
Szinkron:
angol (english), magyar
Feliratozás:
magyar
Képarány:
2.35:1
Extra:
alkotók bemutatása
audiokommentár(ok)
előzetes(ek)
Így készült - dokumentumfilm
interjúk
Alan Parker, olyan meghatározó filmklasszikusok alkotója, mint A fal, az Éjféli expressz, a Madárka, a Lángoló Mississippi, vagy az Evita, 1987-ben a sötét thrillerek birodalmában tett látogatást, és szabályosan sokkolta a közönséget az Angyalszív meglepő történetével.

Az 50-es évek füstös brooklyni világában élő kiégett magándetektív, Harry Angel egy titokzatos megbízótól - egy bizonyos Louis Cyphre-től - azt a feladatot kapja, hogy keressen meg egy eltűnt énekest.

Az eleinte rutinmunkának tűnő megbízatás hamarosan elképesztő rémálommá válik Harry számára. Mindenki, akivel Harry beszélt, akiről úgy tűnik, hogy bármit is tud az eltűnt énekesről, hamarosan holtan bukkan fel. Kegyetlen, rituális gyilkosság áldozatai lesznek mindannyian, és a magándetektívben egyre erősödik a gyanú, hogy ezúttal nem egyszerű eltűnési esetről van szó, hanem egy sátánista szekta mozgatja a szálakat. De az is lehet, hogy valaki végig az orránál fogva vezette.

Mire azonban Harry megfejti a rejtvényt, bejárja a pokol minden bugyrát...

» Olvasói szinopszis «
2005. szeptember 20. 14:48 - Mozifenomén

Az Angyalszív kritikai értéke definiálható egyetlen szóval: KLASSZIKUS. Ez az a film, mely nélkül nem vagy biztosan nem ilyen formában készülhettek volna el olyan mozik, mint Az ördög ügyvédje vagy a Constantine - A démonvadász. Alan Parker, a szebb napokat is megélt rendező élete legjobb periódusában készítette el pályája egyik főművét. Mozijában nyoma sincs a thrillerek uncsi kliséinek, a történetet hátborzongatóan egyéni ötletekkel sikerült gazdagítani. Például Parker a film alapjául szolgáló, William Hjortsberg Bukott angyal című regényének New York-i helyszínét csak 25%-ban vette figyelembe, a történet jelentős részét a misztikus New Orleansba helyezte. Nem mindennapi műfajkavalkádot láthatunk. A film noirok legszebb hagyományait kiválóan sikerült ötvözni a belezős-trancsírozós horrorok stílusjegyeivel. A voodoo, mint olyan a film óta fogalommá vált. Legutóbb A titkok kulcsa című szokványhorror próbálta megidézni az okkult rituálé élményét. Ki kell emelni az Angyalszív rémisztő képi világát, mely a Technicolor eljárás és a fekete-fehér filmekben megszokott látványvilágok között ingadozik. Evidens, hogy a legtöbb jelenetben különleges, fekete-szűrőket használt Michael Seresin operatőr és csapata. Ennek eredménye a nyomasztó, fülledt atmoszféra. A színészek alakítása lehengerlő, még a mellékszereplőket játszó színészek kiválasztásával is teljesen elégedett vagyok. Mickey Rourke-ot '87-ben még James Dean, Humphrey Bogart és Marlon Brando méltó utódjaként aposztrofálták. A hasonlatok abszolút helyénvalóak erre a filmre nézve. Kár, hogy Mickey azóta egy nagy adag narkóval és piával tönkrevágta ígéretes karrierjét, arcát pedig a bokszmeccsek ütései és a plasztikai műtétek Frankeinstein-szerűvé tették. Napjainkban egyre több esélye van a nagy comebackre, elég csak 2005. legjobban eltalált mozijára, a Sin City-re gondolni, de A tűzben edzett férfi epizódszerepe is ezt látszik megerősíteni. DeNiro alias Louis Cyphre már akkor a legendák táborában ejtőzött, de sajnos őt is utólérte a végzet: gyenge komédiák (Még egy kis pánik, Vejedre ütök) és felejthető thrillerek-drámák (Az igazság órája, Bújócska) sablonos főszerepeiben nyújt felszínes alakításokat. Az Angyalszívet minden filmrajongónak látnia kell, de erős idegzet szükségeltetik hozzá. A befejező szcéna hatalmas csavarára pedig hosszú évek múlva is garantáltan emlékezni fogunk.
Olvasói hozzászólások

Impresszum  |  Kapcsolat  |  Médiaajánlat


RÉSZLETES KERESÉS
cím: eredeti cím:
év:  - 
moziban:
kritika szerzője:
értékelés: -
téka szűrés:
média szűrés:
dialógus nyelve:
nemzet:
DVD
hang:
DVD felirat:
rendező:
szereplők:író:
műfaj: és és
Rendezési szempont:
Eredmények/
oldal:
 
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja
SZAVAZÁS
A legjobb film Oscarjára jelölt, és a magyar mozikban bemutatott hét film közül melyiknek adtad volna a díjat?
Amerikai mesterlövész
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
A Grand Budapest Hotel
Kódjátszma
A mindenség elmélete
Sráckor
Whiplash
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink