odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG nyitva MarisÁrvák hercege
Cider House Rules
ODEON ÉRTÉKELÉSE 7
LÁTOGATÓK ÉRTÉKELÉSE 8.9

Küldd el emailben!
 
Javítsd az adatbázist!
Írj Te is ajánlót!
Pontozd a filmet!
 
eredeti cím:  Cider House Rules
év:  1999
nemzet:  amerikai (USA)
hossz:  125 perc
kép:  színes
kiadó/forgalmazó:  UIP
dialógus:  szinkronizált
műfaj:  irodalmi adaptáció
romantikus
dráma
STÁBLISTA DVD-INFO
Rendező
Lasse Hallström
Szereplő
Tobey Maguire
Charlize Theron
Delroy Lindo
Paul Rudd
Michael Caine
Jane Alexander
Kathy Baker
Erykah Badu
Kieran Culkin
Kate Nelligan
Heavy D
K. Todd Freeman
Paz de la Huerta
J.K. Simmons
Evan Parke
Operatőr
Oliver Stapleton
Zeneszerző
Rachel Portman
Író (Forgatókönyvíró)
John Irving
Író (Eredeti mű szerzője)
John Irving
Hang:
5.1
Szinkron:
angol (english), magyar
Feliratozás:
magyar, héber
Képarány:
4:3
A DVD többféle (szinkronizált / feliratos) változatban kölcsönözhető.

Lasse Hallström itthon (videón) megjelentetett filmjei közül a Gilbert Grape aratott közepes sikert, az is inkább azért, mert Capribogyó Leó egy vásznon látható a Depp fiúval, és ez ma már filmtörténeti nevezetesség, gimi-szerte tudják a tini lányok, ritkább dolog ez, mint a Haley-üstökös felbukkanása.
A svéd rendező ezúttal sem bízza a véletlenre, a szívre utazik, meg könnyekre, ahogy kell. Vegyünk ölünkbe egy 100-as hapci pézsé-csomagot, és feledkezzünk bele a negédes történetbe, ahol a jobb napokat látott Michael Caine óvóbácsiként affektálja végig a történetet. A tehetséges Tobey Maguire itt egy őzike szemű felvilágosulatlan tinédzsert hoz, akinek élete első önálló döntéseit kell meghozni. Alakítása, rendezői utasításra láthatóan régimódi, Charlize Theron is kiválóan bájolog, hogy a 70-es átlagéletkora felé tendáló hollywoodi Filmakadémiát levegye a lábáról. Talán utoljára Mae West bazsalygott ilyen csábosan még a világháború előtt.
Míg nékem a szőr a hátamon fel, addig az Akadémia 7 nominálásban részesíti a filmet. Michael Caine élete leggyengébb alakításával elsétál az Oscarral, kiütve a nála jóval jelentősebb teljesítményt nyújtó Tom Cruise-t (Magnólia), John Irving is kap egy szobrot (legjobb forgatókönyv), mert az alapműnek igazán nincsen baja.
Igazán a filmnek sincs semmi baja. Csupán annyi, hogy Alexander Korda - teszem azt - ugyanígy rendezte volna meg 60 évvel ezelőtt is.

Boogieman
» Olvasói szinopszis «
2004. július 27. 10:49 - Eszpé

A film a nagybetus Életrol szól, egy árvaházi fiú (Tobey Maguire) felnotté válásán keresztük bemutatva. Homer Wells története a szabályok közé zárt és a szabályokon túli élet kettosségének mentén bontakozik ki. Homer egy árvaházban tölti gyermekkorát, ahol Larch doktor felügyelete mellett kitanulja az orvosi szakmát, és segít az illegális abortuszok elvégzésében. Dr. Larch a világból kiábrándult ember, aki az Isten háta mögötti árvaházban élet-halál ura, de valójában magányos és szeretetre vágyik o is, ahogyan az általa világra segített árvák. Szobájába félrevonulva sokszor menekül az éter nyújtotta kábulatba a valóság elol. Homert a fiaként szereti, mindent megtesz azért, hogy maga mellett tartsa, Homer azonban elindul vilagot latni az abortuszon átesett Candy-vel (Charlize Theron) és barátjával, Wally hadnaggyal. A világ kitágul, Homer beáll az almaszedok közé, és szépen lassan megtanulja, hogy az életet sokszor nem lehet szabályok közé zárni, megmagyarázni, logikusan értelmezni. Erre utal egyébként a film eredeti címe is (The cider house rules), amit nem tudom hogy sikerült ennyire bután lefordítani. Homer meglátja az óceánt, megismeri a szerelmet, és rájön, hogy mi a dolga a világban. Mindenkinek ajánlom.
2005. február 19. 20:23 - DjMouse

Nem tudom ki az a degenerált , műveletlen bunkó aki ezt a kritikát írta, de az biztos , hogy az emberi érzések már születésekor sem akadályozták a bunkóvá fejlődésben. Nézd végig egyszer a filmet a nőddel(hapsiddal), meg Hapcival.
Olvasói hozzászólások

Impresszum  |  Kapcsolat  |  Médiaajánlat


RÉSZLETES KERESÉS
cím: eredeti cím:
év:  - 
moziban:
kritika szerzője:
értékelés: -
téka szűrés:
média szűrés:
dialógus nyelve:
nemzet:
DVD
hang:
DVD felirat:
rendező:
szereplők:író:
műfaj: és és
Rendezési szempont:
Eredmények/
oldal:
 
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja
SZAVAZÁS
A legjobb film Oscarjára jelölt, és a magyar mozikban bemutatott hét film közül melyiknek adtad volna a díjat?
Amerikai mesterlövész
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
A Grand Budapest Hotel
Kódjátszma
A mindenség elmélete
Sráckor
Whiplash
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink