odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG 14h-


Jóbarátok - 1. évad / 9-16. rész
Friends - Season 1
ODEON ÉRTÉKELÉSE 10
LÁTOGATÓK ÉRTÉKELÉSE 10.0

Küldd el emailben!
 
Javítsd az adatbázist!
Írj Te is ajánlót!
Pontozd a filmet!
 
eredeti cím:  Friends - Season 1
év:  1994
nemzet:  amerikai (USA)
hossz:  528 perc
kép:  színes
kiadó/forgalmazó:  FHE
dialógus:  Magyar nyelvű
műfaj:  vígjáték
STÁBLISTA DVD-INFO
Rendező
Kevin Bright
Roger Christiansen
Terry Hughes
Paul Lazarus
Gail Mancuso
Alan Myerson
Mary Kay Place
David Steinberg
Andrew Tsao
Ben Weiss
Szereplő
David Schwimmer
Jennifer Aniston
Courteney Cox
Lisa Kudrow
Matt LeBlanc
Matthew Perry
James Michael Tyler
Operatőr
Richard Hissong
Ken Lamkin
Zeneszerző
Peter Kellert
Geoff Levin
Richard Wolf
Hang:
sztereó
Szinkron:
angol (english), magyar
Feliratozás:
angol (english), magyar
Képarány:
1.33:1
Extra:
videoklip
1/9
Hálaadás ünnepe
Joey egy egészségkampány poszterén szerepel, és kiderül, hogy ő lett a nemi beteg srác. Miután Ross megtudja, hogy Susan mesét olvas a még meg sem született babának, úgy dönt, hogy ezt neki is meg kell tennie. Ross és Monica egyedül töltik a Hálaadást, mivel szüleik elutaztak. Phoebe is csatlakozik hozzájuk, mivel Ő és nagymamája decemberben ünnepelnek. Joey nem mehet haza, mert a családja azt hiszi, hogy nemi beteg, ezért a többiekkel vacsorázik. Chandler bojkottálja a Hálaadást, mert szülei ekkor jelentették be válásukat. Rachel úgy tervezi, hogy Vale-be repül síelni a családjához, amire a barátok adják össze neki a pénzt. Ám amikor a felvonulás során egy kutya alakú léggömb elszabadul, mindenki a tetőre siet, nehogy elszalassza a látványt, ám elfelejtik a kulcsot, így kizárják magukat a lakásból. A vacsora - ami legalább háromféleképpen készült - elégett, tönkrement és Rachel lekési a repülőjáratát. Mindenki veszekszik, a "Csúnya Pucér Pasi" egy "Csúnya Pucér Nővel" pucéran táncol. Erre a csapat kibékülve nekilát Chandler speciális sajtos szendvicsének.

1/10
Szilveszter
Ross egy Marcel nevű majmot vesz magához. A csapat megfogadja, hogy nem randevúznak szilveszterkor. Miközben a kávézóban énekel, Phoebe-t félbeszakítja két hangoskodó srác. Végül az egyikükkel, Daviddel elkezd randizni. A kapcsolatuk jól alakul, de David kap egy állásajánlatot Minszkben. Ross kivételével mindenki megszegi a fogadalmát: Phoebe Davidet hozza el, Joey manóként kap munkát a Mikulás mellett, ahol megismerkedik Sandy-vel, és űt viszi a buliba, Rachel Paoloval jönne, de a fiú lekéste a gépet Rómában, Chandler végsű kétségbeesésében felhívta Janice-t, Monica Boldog Bobby-t. Ross a majmával érkezik. Sorra balul sülnek ki a dolgok, így éjfélre Mindenki egyedül marad.

1/11
Szívtipró kómában
Monica és Phoebe egy helyes sráccal találkozik az utcán. Amikor a fiút elüti egy mentőautó és kómába esik, felváltva gondoskodnak róla, ami nézeteltérések sorozatához vezet a lányok között. Chandler mamája - aki mindig zavarba hozza fiát szókimondóságával - a Jay Leno Show-ban szerepel, majd meglátogatja fiát New Yorkban. Paolo visszatér Rómából. Mrs. Bing mindenkit meghív vacsorázni, végül Rossal csókolózik. Rachel tanácsokat kap Mrs. Bingtõl egy romantikus regény megírásához. Ross elmondja Chandlernek mi történt, és meggyőzi barátját, hogy beszéljen érzéseiről édesanyjával.

1/12
A masszázs története
A csapat a Furcsa pár zenéjét dúdolja, Monica nyakán marad egy tucat lasagne, mert nem vegetáriánus. Paolo és Rachel első közös hétvégi utazásukra készülődnek, ám a fiú megkörnyékezi Phoebe-t, ami a pár kapcsolatának végét jelenti. Phoebe süti a legfinomabb mazsolás sütit a világon. Joey és Chandler új asztalt szeretne vásárolni, de nem tudnak megegyezni, milyen legyen, végül egy csocsóasztalt vásárolnak. Monica mindenkit megver csocsóban. Carol megtudja a baba nemét, ám Ross nem szeretné megtudni, pedig már az egész csapat tudja.

1/13
Aki kíváncsi, mást fog látni
Chandler véletlenül meglátja Rachel melleit, ami kukkolások sorozatához vezet. Phoebe új barátja egy pszichológus, Roger, aki mindenkit idegesít. Joey rájön, hogy papájának már hat éve viszonya van egy nővel, Ronnival. Ráparancsol apjára: vagy szakítson a nővel, vagy vallja be feleségének a viszonyt. Mint később kiderül, Joey mamája tud a dologról, és nem szeretne változtatni a helyzeten.

1/14
A szerelmesek napja
Ross Kristennel randevúzik, akivel egy házban laknak. Carol és Susan is ugyanott vacsoráznak, ahol Rossék. Amikor Susannak hirtelen el kell mennie, Ross csak Carollal foglalkozik és észre sem veszi, hogy Kristen elment. Joey nem mehet el egyedül Loreainne-nel való vacsorára, így Chandlert viszi a lány barátnőjének partnerül. A lány barátnőjéről kiderül, hogy Janice az. Úgy alakul az este, hogy Chandler és Janice az ágyban kötnek ki. A lány másnap Valentin nap alkalmából csokoládé szíveket visz Chandlernek, aki ismét szakít vele. Phoebe, Monica és Rachel egy rituálé során próbálnak megszabadulni a férfiakkal kapcsolatos balszerencséjüktől, amikor is majdnem felgyújtják a lakást és három helyes tűzoltó siet a segítségükre.

1/15
A tragikus karrierista
Chandlert előléptetik a munkahelyén, ám Ő felmond, mert nem szeretne élete végéig ott dolgozni. Ám a főnöke egyre több pénzzel visszacsábítja. Phoebe beajánlja Monicát főszakácsnak az egyik ügyfele induló éttermébe. A próbavacsora azonban rosszul sül el, mivel a férfi a vacsora előtt beszív. Ross az egyik múzeumi munkatársával randevúzik, aki azt szeretné, hogy az ágyban malacságokat súgjon a fülébe a fiú. Ami első próbálkozásra nem is egyszerű neki...

1/16
Ursula, az ikertestvér
Chandler és Joey megismerkedik Ursulával, Phoebe ikertestvérével. Joey elkezd a lánnyal randevúzni, ami eléggé zavarja Phoebe-t, mert nem jön jól ki a nővérével és félti Joey-t. Ross elkíséri Carolt és Susant a terhes tornára, ahol Carol kissé megijed a látottaktól és már nem biztos benne, hogy végig tudja csinálni a szülést. Közben Ross is tudatára ébred annak, hogy igazából Apuka lesz. Chandler képtelen kirúgni egy csinos alkalmazottat, ezért inkább azt terjeszti róla, hogy mentálisan instabil és ezért nem lehet megválni tőle. Miután a lánynak feltűnik kollégái furcsa viselkedése, Chandler kénytelen bevallani az igazságot. Marcel elkapcsolja a TV-t, ahol most már minden mûsor spanyolul megy. Senki nem tudja visszakapcsolni. Rachel végre elkezdi leszedni a karácsonyi égőket az erkélyről, de megcsúszik, és majdnem leesik.

Forrás: jobaratok.uw.hu

Olvasói hozzászólások

Impresszum  |  Kapcsolat  |  Médiaajánlat


RÉSZLETES KERESÉS
cím: eredeti cím:
év:  - 
moziban:
kritika szerzője:
értékelés: -
téka szűrés:
média szűrés:
dialógus nyelve:
nemzet:
DVD
hang:
DVD felirat:
rendező:
szereplők:író:
műfaj: és és
Rendezési szempont:
Eredmények/
oldal:
 
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja
SZAVAZÁS
A legjobb film Oscarjára jelölt, és a magyar mozikban bemutatott hét film közül melyiknek adtad volna a díjat?
Amerikai mesterlövész
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
A Grand Budapest Hotel
Kódjátszma
A mindenség elmélete
Sráckor
Whiplash
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink