odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG 14h-


Jóbarátok - 1. évad / 17-24. rész
Friends - Season 1
ODEON ÉRTÉKELÉSE 10
LÁTOGATÓK ÉRTÉKELÉSE 10.0

Küldd el emailben!
 
Javítsd az adatbázist!
Írj Te is ajánlót!
Pontozd a filmet!
 
eredeti cím:  Friends - Season 1
év:  1994
nemzet:  amerikai (USA)
hossz:  528 perc
kép:  színes
kiadó/forgalmazó:  FHE
dialógus:  Magyar nyelvű
műfaj:  vígjáték
STÁBLISTA DVD-INFO
Rendező
Robby Benson
James Burrows
Pamela Fryman
Paul Lazarus
Alan Myerson
Joe Regalbuto
Sam Simon
Andrew Tsao
Szereplő
David Schwimmer
Jennifer Aniston
Courteney Cox
Lisa Kudrow
Matt LeBlanc
Matthew Perry
Operatőr
Richard Hissong
Ken Lamkin
Nick McLean
Mikel Neiers
Zeneszerző
Kenyon Hopkins
Geoff Levin
Michael Skloff
Hang:
sztereó
Szinkron:
angol (english), magyar
Feliratozás:
angol (english), magyar
Képarány:
1.33:1
Extra:
videoklip
1/17
A Vészhelyzetes dokik kora
Monica beviszi Rachelt a kórházba, ahol kiderül, hogy Rachelnek nincs biztosítása, és emiatt kénytelenek nevet cserélni. Két helyes dokival találkoznak (Vészhelyzet: Ross doktor és Carter doktor), akik randira hívják a lányokat. Ám a randi rosszul sül el, mert a lányok összevesznek a névcsere miatt és a legrosszabb oldalukról mutatkoznak be. Ross nem tudja, vajon jó apa lesz-e belőle, ezért tanácsot kér barátaitól, végül apjához fordul segítségért. Joey folytatja a randizást Ursulával, ami Phoebe-vel való barátságát veszélyezteti, ugyanis lemarad Phoebe szülinapi bulijáról. Amikor Ursula nem válaszol Joey telefonhívásaira, mégis Phoebe próbál segíteni barátjának. Elmegy a testvéréhez tisztázni a helyzetet, és amikor kiderül, hogy Ursula dobta Joey-t, Ursulának kiadva magát finoman a fiú tudtára adja, hogy kapcsolatuknak vége. Marcel lenyel egy pár Scrabble betűt és fuldoklik. Azonnal kórházba viszik, ahol Ross rádöbben, mégiscsak meg tud birkózni az apasággal járó felelősséggel. A TV még mindig csak spanyol adókat ad, a végén a barátok spanyolul beszélnek.

1/18
Póker, a férfias játék
Rachel miután megunta a pincérnősködést, önéletrajzokat küld szét különféle vállalatokhoz és a Saks Áruházból pozitív válasz érkezik: behívják egy beszélgetésre. Ross Rachel után epekedik. A lányok úgy döntenek, beszállnak a fiúk póker parijába, amibe a fiúk végül beleegyeznek. A lányok hamar kikapnak, de újra szeretnének játszani. Monica versenyszelleme szárnyra kap, legalább annyira, mint amikor Pictionary közben egy tányér is repült. Monica meghívja Iris nénikéjét, hogy adjon néhány tanácsot a lányoknak, de õk újból kikapnak. Aztán a harmadik estén szintén nem állnak jól a lányok, de mikor Rachel megtudja, hogy nem kapta meg az állást, agresszívvé válik, és Ross hagyja, hogy Rachel nyerjen, mert szeretné boldognak látni.

1/19
Itt a majom, hol a majom
Amikor Rachel megtudja, hogy Barry eljegyezte Mindy-t, Rachel koszorúslányát, újra képesnek érzi magát a férfiakkal való randevúzásra. Ross úgy dönt, kihasználja az alkalmat. Ám mielőtt lehetősége lenne feltenni a kérdést, Rachel elveszti Marcelt, ami időlegesen hátráltatja kapcsolatuk továbbfejlődését. Rachel - nem tudván - hogy Marcel illegálisan tartott egzotikus majom, felhívja az Állatfelügyelőséget, ami csak tovább ront a helyzeten. Luisa jön befogni az állatot, akiről kiderül, hogy ugyanabba a középiskolába járt, mint Rachel és Monica. Azonban Luisa emlékei nem túl jók Rachelrõl, ezért nem huny szemet az ügy fölött. Amíg Mindenki a majmot keresi, Joey és Chandler két gyönyörű lánnyal ismerkedik meg, akiknek elromlott a radiátoruk. Luisa a pincében találja Marcelt, ahol megpróbálja elkábítani, ám Phoebe-t találja el a lövedék. Egy banánszállítmányt követve a csapat eljut Mr. Heckleshez, aki sajátjának mondja a majmot, egészen addig, míg Luisa meg nem érkezik. Rachel megfenyegeti Luisat, hogy feljelenti a Phoebe-t ért találat miatt, ha Ross nem tarthatja meg az állatot, ami jobb belátásra bírja az akadékoskodó nőt. Ross és Rachel végre kettesben maradnak, amikor megérkezik Barry, és bevallja, hogy még mindig szerelmes Rachelbe.

1/20
A szemét szájsebész
Valaki távcsővel kukkolja a csapat lakását a szomszéd épületből. Joey kideríti, kiről van szó: egy nőről, aki nagyon kedves és szép bókokat mond. Chandlernek nagyon jól sikerül a randija Baniellel és most nem tudja, hogyan hívja őt vissza. Rachel az ágyban (a fogorvos székben) köt ki Barryvel, ahelyett, hogy szakítana vele. Ám miután beszélt Mindyvel, Berry menyasszonyával, megváltozik a véleménye és úgy dönt, Berry mégiscsak egy szemét alak. Joey-t nagyon lenyűgözi az a Racheltől hallott dolog, miszerint Mindy tanította meg csókolózni. Ross keresztrejtvényt fejt.

1/21
A felnőtt majom átka
Valaki ellopja Monica hitelkártyáját. A számlákat látva Monica rájön, hogy a tolvaj sokkal érdekesebb életet él, mint Ő. Ezért elhatározza, hogy megismerkedik az Ál-Monicával. Egy táncórán végül találkoznak és meglepő módon barátokká válnak. Monica és az Ál-Monica nagyon jól szórakoznak, míg a csalót le nem tartóztatják. Marcel eléri a felnőttkort, és felébred benne a szexuális vágy, ezért mindenre rámászik. Ross talál egy állatkertet, ahol elhelyezheti kedvencét. Az egész csapat kikíséri Marcelt a reptérre. Joey művésznevet keres magának. A keresés közben nagyon megtetszik neki a Joseph Sztálin.

1/22
Az álmok mindent megkevernek
Rachelnek erotikus álmai vannak: először Chandlerrel, majd Joey-ről és Chandlerről, de csak a legvégén - miután már majdnem kiborult - Ross-szal. Phoebe, hogy kiegészítse keresetét, helyettesíti Chandler titkárnőjét. Kiderül, hogy beosztottai egyáltalán nem kedvelik Chandlert, sőt még a beszédstílusát is parodizálják. Monica egy fiatalabb fiúval randevúzik, Ethan-nel, aki végül bevallja, hogy még annál is fiatalabb, mint először állította. Ez annyira zavarja Monicát, hogy végül szakít a sráccal. Ross beszerez egy személyi hívót, így Carol bármikor elérheti, ha esetleg be kell mennie a kórházba. Számos téves riasztás után végre eljön az idő, így Mindenki elindul a kórházba.

1/23
Szülőszoba blues
A csapat megérkezik a kórházba, ahol Carol szül. Ross és Susan folytatják a szokásos veszekedésüket a baba nevérőõl. Rachel flörtöl Carol orvosával. Phoebe énekel. Joey segít egy lánynak, Lydiának szülni. Monicát elfogja a vágy egy saját kisbaba után, Chandler próbálja megnyugtatni... nem sok sikerrel. A kisbabát végül Bennek nevezik el, miután a "két apa" beszorult egy kis tárolóba és Phoebe rávilágít a dolgok lényegére.

1/24
A szerelem elágazó ösvényei
Joey egy termékenységi kutatásban vesz részt, ami akadályozza kapcsolata "beteljesedését" új barátnőjével, a gyümölcskosarat készítő Melanie-val. A csapat grillpartit rendez Rachel születésnapja alkalmából, ám Ross csak beugrik, hogy otthagyja ajándékát, mert Kínába kell utaznia a múzeum megbízásából. Amikor Rachel kinyitja a Ross által vásárolt ajándékot, Chandler véletlenül elárulja, hogy a fiú már régóta szerelmes a lányba. Rachel kirohan a repülõtérre, hogy beszéljen Ross-szal, de éppen elkerülik egymást. Amíg Ross távol van, Rachel hezitál a jövőt illetően. Végül úgy dönt, kimegy a repülőtérre Ross elé. Azonban azt még nem tudja, hogy Ross új barátnőt talált magának Kínában...

Forrás: jobaratok.uw.hu


Olvasói hozzászólások

Impresszum  |  Kapcsolat  |  Médiaajánlat


RÉSZLETES KERESÉS
cím: eredeti cím:
év:  - 
moziban:
kritika szerzője:
értékelés: -
téka szűrés:
média szűrés:
dialógus nyelve:
nemzet:
DVD
hang:
DVD felirat:
rendező:
szereplők:író:
műfaj: és és
Rendezési szempont:
Eredmények/
oldal:
 
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja
SZAVAZÁS
A legjobb film Oscarjára jelölt, és a magyar mozikban bemutatott hét film közül melyiknek adtad volna a díjat?
Amerikai mesterlövész
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
A Grand Budapest Hotel
Kódjátszma
A mindenség elmélete
Sráckor
Whiplash
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink