odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG nyitva MihályBerlin fölött az ég
Der Himmel über Berlin / Wings of Desire
ODEON ÉRTÉKELÉSE 10
LÁTOGATÓK ÉRTÉKELÉSE 9.4

Küldd el emailben!
 
Javítsd az adatbázist!
Írj Te is ajánlót!
Pontozd a filmet!
 
eredeti cím:  Der Himmel über Berlin / Wings of Desire
év:  1987
nemzet:  francia
német
hossz:  130 perc
kép:  színes
kiadó/forgalmazó:  Odeon
dialógus:  szinkronizált
műfaj:  művész
romantikus
dráma
STÁBLISTA DVD-INFO
Rendező
Wim Wenders
Szereplő
Bruno Ganz
Solveig Dommartin
Otto Sander
Peter Falk
Hans Martin Stier
Operatőr
Henri Alekan
Zeneszerző
Jürgen Knieper
Író (Forgatókönyvíró)
Peter Handke
Richard Reitinger
Wim Wenders
A kelet és a nyugat közé húzott erőszakos határ árnyékában élnek az emberek és az őket figyelő angyalok Berlinben. A hajdan patinás város letűnt nagyságának hiányát szenvedi. Az egyik őrangyalban felébred a vágy a cirkusz légtornásznője iránt, ezért leszáll földre, ezt az életet választja. Így kerül közel a meghasonlott, magányos, otthontalan városlakókhoz.

» Olvasói szinopszis «
2006. január 25. 11:21 - Vivi

A történet hősei angyalok. Angyalok, akik megfigyelnek minket, földi halandókat. Látják mindennapjainkat, ha nevetünk, ha sírunk, de még a gondolatainkat is. Mellettünk állnak, nap, mint nap, a lépcsőn, a metróban, a könyvtárban. Mi nem látjuk Őket, de néha érezzük jelenlétüket. És akkor az egyikük szerelmes lesz. S a szerelemért halandóvá válik. Eldobja angyali lényét és emberré lesz. Ez a film nekem a reményről szól. Arról, hogy ha néha minden kilátástalan, reménytelen, minden olyan boldogtalan, akkor is jó hinni. Jó hinni abban, hogy valahol a földön él valaki, aki a társunk, és ha egyszer találkozunk vele, rögtön tudjuk, hogy Ő az. Ő az, aki mindig velünk marad, aki nem hagy el soha. 007
2007. február 22. 17:00 - Lona

Ezt a filmet többször is meg kell nézni! Olyan mese, ami akár igaz is lehet....
2007. szeptember 24. 23:59 - Ami

Nagyszerű! Csodálatos! Minden mondata fontos és elgondolkodtat. Mindenkinek ajánlom, aki hisz abban, hogy az élet szép...minden csúfságával együtt!
2007. december 23. 08:37 - kawitan

Mikor jelenik meg DVD-n ez a filmremek??? Fájó hiány az Odeon színvonalas kínálatában...
2008. november 18. 22:10 - Lizi

Berlin fölött az ég Részletek Peter Handke filmszövegéből - Marton László fordításai Dal a gyermekségről Mikor gyermek volt a gyermek, karját lóbálva járt, folyónak hitte a patakot, folyamnak a folyót, és tengernek ezt a pocsolyát. Mikor gyermek volt a gyermek, nem tudta, hogy ő gyermek, mindenben lelket érzett, és egynek érzett minden lelket. Mikor gyermek volt a gyermek, semmiről sem volt véleménye, nem voltak szokásai, gyakran ült törökülésben, nekifutás nélkül ugrott, forgó volt a hajában, és nem fintorgott fényképezés közben. Marion szerelmi vallomása Egyszer legyen komoly, ami komoly. Sokat voltam egyedül, de nem éltem egyedül soha. Ha valakivel voltam, sokszor boldog voltam, de mindezt véletlennek tartottam. Ők ketten voltak a szüleim, de mások is lehettek volna. Miért ez a barnaszemű volt a bátyám, és nem az a zöldszemű a szemközti peronról? A taxisofőr lánya volt a barátnőm, de ennyi erővel egy ló fejét is álkarolhattam volna. Jártam egy férfival, szerelmes voltam, és ugyanígy ott is hagyhattam volna, és elmehettem volna az idegennel, aki szembejött velünk az utcán. Nézz rám, vagy ne nézz. Add a kezed, vagy ne add. Nem, inkább ne add a kezed, és ne nézz másfelé. Azt hittem, ma újhold van, nincs nyugodtabb éjszaka, mint ez, a városban sehol sem fog; vér folyni. Soha nem játszottam senkivel, mégsem nyílt föl a szemem soha, s nem gondoltam: ez most komoly. Végre komoly lesz, ami komoly. Így múlt fiatalságom. Csak én voltam ennyire komolytalan? Az idő ennyire komolytalan? Soha nem voltam egyedül, nem voltam társtalan, de társam sem volt. Most már nem bánnám, ha magányos lettem volna. Hiszen a magány azt jelenti: vagyok, aki vagyok, Most már mondhatom ezt, mert ma végre magányos vagyok. Legyen elég a véletlenből! Itt az elhatározás újholdja! Nem tudom, van-e meghatározottság; elhatározás biztosan van! Légy határozott! Most mi magunk vagyunk az idő! Nemcsak az egész város, az egész világ... ... kiveszi részét elhatározásunkból. Kettőnk több most, mint mi ketten. Megtestesítünk valamit. Ülünk a nép terén, és a tér tele van emberekkel, akik ugyanazt szeretnék, mint mi. Mi határozzuk meg mindenki játékát! Készen állok. Most rajtad a sor. Kezedben a játék. Most vagy soha. Szükséged van rám. Szükséged lesz rám. Nincs nagyobb történet, mint kettőnké, férfi és nő története. Lesz egy új történet óriásokról, akik láthatatlanok és sokáig magzatok maradnak, új törzsatyák története. Nézd a szememet! A szükségszerűség képmása, jövője mindenkinek, aki a téren nyüzsög. Múlt éjjel egy ismeretlen férfiról álmodtam, ő volt a férjem. Csak vele tudtam magányos lenni, előtte voltam nyitott, egészen nyitott, egészen előtte, egészét egészen magamba fogadtam, és körülzártam a közös boldogság labirintusával. Tudom, hogy te vagy az. Homérosz hangja Soroljátok elő a férfiakat, asszonyokat és gyermekeket, akik keresni fognak engem, az elbeszélőt, a dalnokot és hangadót, mert szükségük van rám, mint a világon senki másra.
Olvasói hozzászólások (1 db)

Impresszum  |  Kapcsolat  |  Médiaajánlat


RÉSZLETES KERESÉS
cím: eredeti cím:
év:  - 
moziban:
kritika szerzője:
értékelés: -
téka szűrés:
média szűrés:
dialógus nyelve:
nemzet:
DVD
hang:
DVD felirat:
rendező:
szereplők:író:
műfaj: és és
Rendezési szempont:
Eredmények/
oldal:
 
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja
SZAVAZÁS
A legjobb film Oscarjára jelölt, és a magyar mozikban bemutatott hét film közül melyiknek adtad volna a díjat?
Amerikai mesterlövész
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
A Grand Budapest Hotel
Kódjátszma
A mindenség elmélete
Sráckor
Whiplash
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink