odeon.hu    odeonlloyd.com    puskinteka.blogspot.com
FŐOLDALHÍREKMEGJELENÉSKATALÓGUSBOLTFÓRUM
Eseménynapló Megkérdeztük TV ajánló Trailer MOZITUDOR Lapozó Box-office Link Képregény
UNDERG 14h-


Rémecskék
Critters
ODEON ÉRTÉKELÉSE 5
LÁTOGATÓK ÉRTÉKELÉSE 6.0

Küldd el emailben!
 
Javítsd az adatbázist!
Írj Te is ajánlót!
Pontozd a filmet!
 
eredeti cím:  Critters
év:  1986
nemzet:  amerikai (USA)
hossz:  82 perc
kép:  színes
kiadó/forgalmazó:  Budapest Film
dialógus:  szinkronizált
műfaj:  horror
vígjáték
STÁBLISTA DVD-INFO
Rendező
Stephen Herek
Szereplő
Dee Wallace
M. Emmet Walsh
Billy Green Bush
Scott Grimes
Don Keith Opper
Billy Zane
Ethan Phillips
Terrence Mann
Jeremy Lawrence
Operatőr
Tim Suhrstedt
Zeneszerző
David Newman (I)
Író (Forgatókönyvíró)
Stephen Herek
Domonic Muir
Don Keith Opper
Hang:
5.1
Szinkron:
angol (english), magyar
Feliratozás:
angol (english), magyar
Képarány:
1.85:1
Extra:
előzetes(ek)
Kalandtúra a nyolcvanas évek közepéről, ahol pici kis szőrösök, akiket mindenki összekevert tíz évesen a Szörnyecskékkel (vagy csak én?) ettek, lakmároztak az útjukba állók tömegéből. Falatoztak ugyan, ám gyökereiket nem nyelték le – Freddy Krueger elugrott előlük és kiutat talált az a rengeteg támadó a Marsról is. Furcsa ez a Rémecskék. Kaland. Misztikum. Igazi kultusz, ezek értelmében. Annyira ingadozó minőséggel ugrál saját tenyészetében, hogy nem lehet dönteni – egyik percben iszonyatosan erőltetett, még Howard, a kacsa is elpirul; másik pillanatában meg Hitchcock-szintű para harap az alkarba. A sikerrel nem lehet vitatkozni, vette az akadályt és minden trash-rajongó fejében igazi nyomot hagyott (lehet, hogy Stephen Herek, a bébicsősz-képző tudta, mit csinál), akik bármikor felteszik polcukra ezt a három folytatást megért darabot, még ha nem is nézik meg minden hónapban. A legostobább tévéfilmek hagyományaiból nagyot harap, szereplői pedig bármelyik korai Carpenter-filmben benne lehettek volna. A Rémecskék nem éri be a klasszikus jelzővel, hiszen nem veszi magát véresen komolyan. A Rémecskék komikus-rágógumi akar lenni. Amit húsból és vérből gyúrtak.
Az egymás között felirat formájában kommunikáló Kréták (a rémecskék) veszélyes rágcsálók galaxis-szerte, tudniillik nagyon falánkak és remek ragadozók. Kezdet kezdetén egy űrhajó tíz rettenetes egyedet szállít át a kozmoszon, amikor is a példányok elszöknek, és a Föld nevű bolygón landolnak. Egy teljesen átlagos amerikai család élete így fordul rémálomba. A kis gonoszok labdaccsá gömbölyödve üldözik őket a ház körül és feltett szándékuk, hogy befalják őket. A helyszín egy kisváros, ahol mindenki tud mindent. Ezt a véres támadást a löttyedt hasú serfiff és sok kocsmatöltelék segítségével kell visszaverni, ami valljuk be, nem túl nagy sikerrel kecsegtet. Szerencsénkre a család Mézga Aladára, Brad (Scott Grimes) kézben tartja a dolgokat a legnagyobb pánik kellős közepén is, és a retró-zenész alakban felbukkanó csillagközi fejvadászok is megérkeznek.
Adjunk hálát a Star Wars termékeknek, hogy így felfuttatták a piacot az eladható sci-fi csecsebecsékkel. Azt hiszem, ha itthon lett volna áruként a Skálában, spájzoltam volna belőle. A Rémecskék szerintem ennek (is) köszönheti azt a helyzetét, ami miatt mosolyogva emlékszünk rájuk. Elég, ha csak meglátjuk, mi is volt akkor, és már jó napunk van. Sosem hittem volna tíz évesként, hogy egyszer ezen a filmen szórakozni fogok és nem félni. És mi lesz tíz év múlva? Mert én már most röhögök a Gothikán…

Sinatora
Olvasói hozzászólások

Impresszum  |  Kapcsolat  |  Médiaajánlat


RÉSZLETES KERESÉS
cím: eredeti cím:
év:  - 
moziban:
kritika szerzője:
értékelés: -
téka szűrés:
média szűrés:
dialógus nyelve:
nemzet:
DVD
hang:
DVD felirat:
rendező:
szereplők:író:
műfaj: és és
Rendezési szempont:
Eredmények/
oldal:
 
A titokzatos szerető


Pompeji


A plebejus herceg


Műkincsvadászok


Maisie tudja
SZAVAZÁS
A legjobb film Oscarjára jelölt, és a magyar mozikban bemutatott hét film közül melyiknek adtad volna a díjat?
Amerikai mesterlövész
Birdman avagy (A mellőzés meglepő ereje)
A Grand Budapest Hotel
Kódjátszma
A mindenség elmélete
Sráckor
Whiplash
ARCHÍVUM


Kiemelt támogatónk a Nemzeti Kulturális Alapprogram

Partnereink